Ήρθε το τέλος του ευρώ, του δολαρίου και των άλλων κεντρικών νομισμάτων; Τα κρυπτονομίσματα blockchain είναι παρόντα!!!

181
Δρ. Νίκος Μπογονικολός

του Νίκου Μπογονικολού

Στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με την κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ το 2008, κάποιοι πίστευαν ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου και το σκάσιμο της φούσκας που ξεκίνησε η δημιουργία της με την κατάργηση του αντικρίσματος του δολαρίου σε χρυσό την δεκαετία του 70.  Σήμερα τι μπορούμε να δούμε; Έγινε αυτή; Είναι σε εξέλιξη; Αύριο τί;

Τότε και ΠΡΙΝ την δημιουργία εναλλακτικών τεχνολογικών λύσεων όπως το Bitcoin είχα δημιουργήσει τον Ιανουάριο 2009 το “εναλλακτικό κοινωνικό νόμισμα ΟΒΟΛΟΣ”. Έγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι ήταν μονόδρομος η ΣΤΗΡΙΞΗ του ευρώ στην Ελλάδα με ένα συμπληρωματικό νόμισμα και η δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι στην γενικευμένη κρίση.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση αλλά πολεμήθηκε βρώμικα. Την συνέχεια την ξέρουμε και την βιώνουμε με μνημόνια, καταστροφή τραπεζών και κυρίως με καταστροφή της κοινωνίας μας και των δομών της.

Βέβαια είδαμε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση, που η Ελλάδα ήταν απλά μία αιχμή της, καλά κρατεί με υπερβολικά χρέη σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη, με κινήσεις όπως το brexit αλλά και με ευτελισμό της αξιοπιστίας του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα προβλήματα των νομισμάτων όπως το ευρώ, κυρίως, αλλά και το δολάριο και άλλα περιφερειακά νομίσματα είναι δομικά και αυτή η γενικευμένη ασθένεια τους δεν θεραπεύεται με ασπιρίνες όπως γίνεται προσπάθεια. Ούτε αυτά μπορούν να δώσουν νέες προσεγγίσεις σε ένα πλέον παγκόσμιο ψηφιακό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί ότι το σύστημα ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων μεταξύ τραπεζών είναι το SWIFT που αποτελεί ηλεκτρονική μέθοδο αποστολής τεχνολογίας του 1970!!! Είναι σαν να λέμε πχ το αυτοκίνητο tesla να είχε για καταγραφικό σύστημα γραφομηχανή!!!

Το τελευταίο διάστημα ζούμε την επανάσταση της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων με όχημα το bitcoin αλλά το τρένο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλά βαγόνια.

Κάθε μέρα και ένας νέος παίκτης μπαίνει στο παιχνίδι, μόλις τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν την συμμετοχή τους η google και η microsoft.

Χώρες από όλο τον κόσμο, από την ζώνη του ευρώ όπως η Αυστρία και η Μάλτα ή από δυναμικές οικονομικά όπως τα Εμιράτα και η Ελβετία συμμετέχουν με  δικά τους ή αποδέχονται την λειτουργία των κρυπτονομισμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αποδέχεται πλέον ως άυλα πάγια.

Η Ολλανδική κυβέρνηση ζητά από τους φορολογούμενους να δηλώνουν στο περιουσιολόγιο στην ετήσια δήλωση του τα κρυπτονομίσματα.

Είναι πλέον σίγουρο ότι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχει ξεκινήσει! Μία νέα επανάσταση με πιθανό και μηδενισμό παγκόσμιου χρέους είναι προ των πυλών.

 

Σε αυτό το σημείο ένοιωσα την ανάγκη μαζί με μία ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών να κάνουμε την παγκόσμια παρέμβαση μας.

Διαλέξαμε τους τομείς της κοινωνικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργήσαμε το κρυπτονόμισμα socialpolis!

Σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία επιχειρούμε την δική μας παρέμβαση!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

https://socialpolis.io

ή

https://www.facebook.com/Socialpolis-social-sustainable-development-economy-coin-269030283925950/