Χειβιδόπουλος και Τατούλης κατηγορούνται και πάλι για τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία

68
Οδηγούν και πάλι τους μαθητές στους δρόμους για την διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους.

Η είδηση είναι απλή και σαφής: «Διακόπτεται η μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, εξ υπαιτιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Αυτή τη φράση, με την οποία καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας “ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε.”, που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμη γολγοθά των μαθητών (και γονέων) στην προσπάθεια να αποκτήσουν την μόρφωση που η πολιτεία τους αρνείται.

Η επίδειξη ανικανότητας του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και των υπηρεσιών του, όπως φαίνεται δεν έχει τέλος. Μετά την αποκάλυψη Μανιάτη ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας υπέστησαν απώλεια εισοδήματος ύψους 500.000.000 ευρώ, λόγω καθυστέρησης εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας, τώρα σκάει και πάλι η διακοπή μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία «…εξ υπαιτιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ασχολούμενοι, προφανώς, με την προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίων, οι κ.κ. Χειβιδόπουλος και Τατούλος, παραμελούν το έργο για το οποίο εκλέχθηκαν και πληρώνονται, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και των πολιτών.

Το φάντασμα των μαθητικών κινητοποιήσεων, των καταλήψεων, της απώλειας διδακτικών ωρών, των κινδύνων λόγω μη ασφαλών μετακινήσεων  και της ανατροπής των οικογενειακών προγραμματισμών, προβάλλει και πάλι απειλητικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος σιωπά. Η κατάθεση ερωτήματος στη Βουλή από τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό, δεν επιλύει το πρόβλημα. Η Αργολίδα παραμένει η μόνη Περιφερειακή Ενότητα, στην Ελλάδα, όπου οι μαθητές εξ αιτίας ολιγωριών και ανικανότητας της αντιπεριφέρειας στερούνται του δικαιώματος σπουδών.

Παραθέτουμε κατωτέρω την ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Αργολίδας, που για τους γνωρίζοντες δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε.

«Η Εταιρεία μας, “ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε.”, επί πολλά έτη ανελάμβανε το δύσκολο και υπεύθυνο έργο της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Παρ’ όλο που στον πρόσφατο διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 δε συμμετείχαμε λόγω του ασύμφορα χαμηλού ποσού, εμείς ήμαστε εκείνοι που πρώτα από όλους επιστήσαμε την προσοχή του κοινού στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει σύμβαση μεταφοράς της Περιφέρειας με καμία εταιρεία. Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε μία φωτογραφική νομοθετική διάταξη, κενή ουσιαστικού και νομικού περιεχομένου, η οποία παρέτεινε την ήδη λελυμένη προηγούμενη σύμβαση, μέχρι το τέλος του έτους (2018).

ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ΅: “Εγώ δεν φταίω…..”

Παρά ταύτα, εμείς δείξαμε για άλλη μία φορά καλή θέληση και πεισθήκαμε από τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ότι θα ελάμβανε υπ’ όψη όλες τις παραμέτρους όπως αυτές τίθενται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και έτσι η κοστολόγηση των δρομολογίων θα γινόταν όπως ακριβώς προβλέπει ο Νόμος, δηλαδή υπολογίζοντας τα χιλιόμετρα εντός αστικού κύκλου, σε χωματόδρομο με μεγάλη ή μικρή κλίση κ.ο.κ.. Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες συνοδευομένων από υπαλλήλους της Περιφέρειας και μας ενημέρωσαν ότι συνιστούν επιτροπή κοστολόγησης των δρομολογίων, ώστε να καταλήξουν στη σύννομη, ακριβή και δίκαιη κοστολόγηση των δρομολογίων του έργου.

Το έργο της μελέτης το ανέθεσαν σε ιδιώτη μελετητή, ο οποίος παρέδωσε τη μελέτη εγκαίρως. Για λόγους όμως που δεν κατανοούμε, τη μελέτη αυτή δεν μας παρέδωσε ποτέ η Περιφέρεια, ενώ μέχρι σήμερα δεν εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να διακηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών.

Εμείς από την άλλη, συρόμαστε τόσο καιρό να μεταφέρουμε τους μαθητές απλήρωτοι, χωρίς γραπτή συμφωνία, χωρίς καμία εξασφάλιση της περιουσίας μας και από την άλλη αντιμετωπίζουμε μία έλλειψη κατανόησης και ειλικρίνειας από πλευράς της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας.

Τα ανωτέρω τα επισημάναμε με απανωτές επιστολές και διαμαρτυρίες μας προς την Περιφέρεια και τις Υπηρεσίες για να φτάσουμε να μας περάσουν με mail ένα ανυπόγραφο έγγραφο όπου υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις από όσα είχαν προβλεφθεί στη μελέτη αλλά και από όσα προβλέπονταν στα δρομολόγια άλλων νομών.

Μετά ταύτα, επειδή πλέον έχουμε φτάσει σε σημεία πλήρους αδυναμίας όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας αλλά ακόμη και να βάλουμε καύσιμα στα λεωφορεία μας για να τα κινήσουμε, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ τη μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, εξ υπαιτιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας».