Τα ξεχασμένα δικαιώματα των παιδιών μέσα από την οπτική του Ελληνικού Εθνικισμού

64
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Εορτάσθηκε χθες η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των παιδιών. Είναι άξιο επισήμανσης το γεγονός ότι οι παράγοντες του παρηκμασμένου αριστερόστροφου κατεστημένου που καθορίζουν την πορεία της κοινωνίας, αναφέρθηκαν στα δικαιώματα των παιδιών βλέποντάς τα με μια οπτική κοινωνικής πρόνοιας και άρνησης της δυνατότητας να μαθαίνουν τις ευθύνες τους και να διεκδικούν τον καθορισμό της ζωή τους.

Υπάρχει όμως και μια άλλη οπτική. Η οπτική των Ελλήνων Εθνικιστών για τα Δικαιώματα των Παιδιών των Ελλήνων (και όχι μόνον).

Τα 10 βασικά Δικαιώματα που σήμερα στερούν από τα παιδιά μας

Δικαίωμα να έρχονται στη ζωή. Δεν επιτρέπεται η διακοπή της κύησης εκτός και αν υπάρχουν λόγοι υγείας για την μητέρα ή για το κυοφορούμενο έμβρυο καθώς και σε περιπτώσεις βιασμών. Αυτό σημαίνει πως η Πολιτεία οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή ψυχολογική και οικονομική στήριξη στις Ελληνίδες υποψήφιες μητέρες είτε αυτές είναι έγγαμες είτε εκτός γάμου.

Δικαίωμα να γεννιούνται υγιή. Αυτό σημαίνει πως η Πολιτεία οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στις Ελληνίδες υποψήφιες μητέρες και να διαπαιδαγωγεί τα ζευγάρια προκειμένου να πραγματοποιούν σειρά ιατρικών εξετάσεων με στόχο να διασφαλίζουν την υγεία του προσδοκώμενου να γεννηθεί βρέφους.

Δικαίωμα στο μητρικό θηλασμό. Ο μητρικός θηλασμός είναι το δεύτερο σπουδαιότερο χαρακτηριστικό ενός υγιούς ανθρώπου, μετά το DNA που του κληροδοτούν οι φυσικοί του γονείς. Η κερδοφορία των βιομηχανιών βρεφικών τροφών δεν μπορεί να τίθεται πιο πάνω από την σωστή διαμόρφωση του βρέφους.

Δικαίωμα στην υγιεινή διατροφή. Η διατροφή των παιδιών με «σκουπίδια» και μη φυσικά τρόφιμα, τα οδηγεί σε ασθένειες που σημαδεύουν για όλη τους τη ζωή τα ίδια, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Ασθένειες όπως η παχυσαρκία, το ζάχαρο κ.α βρίσκουν θετικό περιβάλλον εμφάνισης, λόγω διατροφής που μας επιβάλλουν οι διάφορες πολυεθνικές.

Δικαίωμα στη μόρφωση. Η πολυεπίπεδη μόρφωση των παιδιών μας οφείλει να συμβαδίζει με τις φυσικές αξίες και να παρέχεται δωρεάν μέσω του κλασσικού εκπαιδευτικού συστήματος ή με αξιοποίηση των συγχρόνων τεχνολογιών και άλλων μεθόδων.

Δικαίωμα στη γνώση της ιστορίας τους. Τα παιδιά μας δικαιούνται να γνωρίζουν τους προηγούμενους κρίκους της ιστορικότητά τους για να μπορούν να κατανοούν τα στοιχεία που τους διαφοροποιούν από τους άλλους λαούς αλλά και την ευρύτερη αποστολή τους στον υπάρχοντα κόσμο.

Το Δικαίωμα της διαφορετικότητας. Τα παιδιά μας δικαιούνται να γνωρίζουμε τις αξίες, τις αρετές και τα μειονεκτήματα της ράτσας τους, κάτι που δεν απαγορεύει τη γνώση των αξιών και αρετών των άλλων λαών.

Δικαίωμα στην συμμετοχή στην ιστορικότητα της φυλής τους. Τα παιδιά μας έχουν κάθε δικαίωμα να μην ανήκουν σε κάποιο από τους λαούς που χάθηκαν στο πέρασμα της ιστορίας (Χετταίοι, Ίνκας κλπ). Κάθε μέτρο επιβολής πολιτιστικής και φυλετικής μείξης παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής καθώς τους επιβάλλεται χωρίς δικαίωμα άρνησης.

Δικαίωμα στην ασφάλεια τους. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να αποτελεί πρωτεύουσα φροντίδα της πολιτείας. Η προστασία τους από ασθένειες, τροχαία ατυχήματα, βιασμούς, και απώλειες από τρομοκρατία πρέπει να είναι συνεχής.

Δικαίωμα διαφύλαξη του φύλλου τους. Η συζήτηση περί του φύλλου των αγγέλων δεν έχει καμία σχέση με το βιολογικό φύλλο των παιδιών. Η μελλοντική επιλογή των σεξουαλικών τους συμπεριφορών πρέπει να προκύπτει αν και όταν η φύση τους το απαιτήσει.

Με λίγα λόγια, τα παιδιά μας έχουν το Δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον που ακολουθεί και σέβεται τους νόμους της φύσης. Και εμείς έχουμε την υποχρέωση να τους το διασφαλίζουμε, έστω και συγκρουόμενοι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τα βλέπουν ως καταναλωτές και τις παρά φύση ιδεοληψίες που τα αντιμετωπίζουν σαν πειραματόζωα.

ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.com/2018/11/blog-post_21.html#more