Στο ίδιο χώμα που σκεπάζει και τους στρατιώτες ελευθερωτές του 1940

29

Η σωρός του Κώστα Κατσίφα, σκεπασμένη με την δική του Ελληνική Σημαία, πέρασε κάτω από την τεράστια αγκαλιά της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας που άνοιξαν οι εκατοντάδες Έλληνες, εκπρόσωποι όλων μας, για να καταλήξει να γίνει στοιχείο από το χώμα που σκέπασε και τους στρατιώτες ελευθερωτές του 1940.

Η Βουλιαράτη, το χωριό που ο Λαμιώτης Δάσκαλος Γιώργος Σαγιάς παρέδωσε πριν από 25 χρόνια, βιβλία Ιστορίας και Γλώσσας, για να βοηθήσει να ριζώσει στα παιδιά του Δημοτικού η Πίστη στην Ελλάδα,  μας έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Δώσαμε τον καλύτερό μας για να τιμήσουμε Σημαία, Ιστορία και Καταγωγή. Τώρα είναι η σειρά σας να φανείτε αντάξιοι. Είμαστε εδώ και θα ξαπλώνουμε, όταν ο χρόνος μας ζητά, δίπλα στον Ήρωα που πίστεψε όσα διάβαζε μικρός. Θα σας περιμένουμε! Μέχρι να έρθετε και πάλι με τις σημαίες, που σήμερα κρατούσατε, σαν ελευθερωτές».

Στο χέρι μας είναι να φέρουμε πιο γρήγορα το μέλλον. Αρκεί να κάνουμε τρόπο ζωής το παλιό εκείνο σύνθημα που έλεγε «Η καθημερινή… Πεισματική… Επίμονη… Επίπονη προσπάθεια, φέρνει την Αλλαγή και τη Νίκη»