Η Νοσηλευτική Σχολή Σπάρτης μεταφέρεται στην Τρίπολη

57
Γιώργος Πουλοκέφαλος

γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

Νοσηλευτική Σχολή Σπάρτης τέλος!!! Σύμφωνα με την πρόταση της αρμόδιας 11-μελούς επιτροπής που είδε χθες το φως της δημοσιότητας η Νοσηλευτική σχολή της Σπάρτης μεταφέρεται στην Τρίπολη με συνοπτικές διαδικασίες!

Από τον περασμένο Ιούλιο είναι γνωστή η απόφαση της πλειοψηφίας της Γενικής συνέλευσης του τμήματος για άμεση μεταφορά στην Τρίπολη!!!!

Η τοπική μας κοινωνία αδιάφορη όπως πάντα και ανημέρωτη. Η στάση των θεσμικών μας εκπρόσωπων με ελάχιστες εξαιρέσεις χλιαρή έως ανύπαρκτη.

Οι φορείς και οι συλλογικότητες αμέτοχες!

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Νοσηλευτικής Σπάρτης είναι κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας και δεν είναι είδος για διαπραγμάτευση !

Αν σε κάποιους “πέφτει μακρυά” η Σπάρτη και δεν εννοώ τους φοιτητές, είναι δικό τους το πρόβλημα!

Αν πάλι κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν όλα τα τμήματα και δη τα καλύτερα στην Τρίπολη, οφείλουμε όλοι οι άλλοι να μην τους αφήσουμε.

Η τοπική κοινωνία οφείλει να αντισταθεί! Αυτή η πρόταση της απομόνωσης και παραγκώνισης της Λακωνίας δεν πρέπει να περάσει χωρίς αντιστάσεις!

Και οφείλουν τώρα να πάρουν όλοι θέση! Οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι,οι Βουλευτές, ο Δήμαρχος της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα κόμματα , οι φορείς, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης, οι Λάκωνες του ΠΕΣΥ!

Αν ο λόγος μεταφοράς της Νοσηλευτικής είναι η μη εξυπηρέτηση των μαθησιακών αναγκών των φοιτητών και οφείλεται στην έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Σπάρτης τότε θα πρέπει να απολογηθούν και άλλοι για αυτό το έλλειμμα!

Αυτοί δηλαδή που όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την ίδρυση του τμήματος με την πολιτική βούληση της Μαριέτας Γιαννάκου που όλοι αναγνωρίζουμε, είχαν την ευθύνη για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σπάρτης και δεν έκαναν τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε ως Λάκωνες σε αυτό το σημείο να ακούσουμε τις απόψεις του κ. Γρηγοράκου για τις δικές του ενέργειες αλλά και τις σημερινές του θέσεις όταν ήταν Αναπλ. Υπουργός Υγείας!!!

Οι εξελίξεις τρέχουν!
Η πρόταση της επιτροπής θα κατατεθεί στον αρμόδιο Υπουργό και μετά αναμένουμε τις πολιτικές αποφάσεις!
Είναι ώρα ευθύνης για πολλούς! Αναμένουμε!!!