Η κοινωνία παραμερίζει τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο. Σύσκεψη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για το πρόβλημα διακοπής μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία

32
Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της αντιπεριφέρειας εξωθεί τους μαθητές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Η παραμονή του Τάσου Χειβιδόπουλου στην ηγεσία της αντιπεριφέρειας Πελοποννήσου εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για τον Πέτρο Τατούλή.

Πέρασαν τρεις ημέρες από την δημόσια ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αργολίδας όπου γνωστοποιούσαν την διακοπή μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και απέδιδαν την ευθύνη στην κοροϊδία που υφίστανται από τη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τις υπηρεσίες της. Έγραφε συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Διακόπτεται η μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, εξ υπαιτιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Την ίδια ημέρα, με άμεση αντίδραση, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου. Αναφερόμενος σε «υποχρέωση της πολιτείας» και «ανευθυνότητα και η ανικανότητα κάποιων» τόνιζε χαρακτηριστικά ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας και συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών η απρόσκοπτη εκπαίδευσή τους και δεν είναι δυνατόν η ανευθυνότητα και η ανικανότητα κάποιων να τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα».

Ο κατά νόμο αρμόδιος, αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος μέχρι σήμερα σιωπά και “συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα”.

Οι δυνάμεις της κοινωνίας αντιδρώντας, τον παραμερίζουν και παίρνουν πρωτοβουλίες αναζητώντας άμεσες λύσεις. Οι Εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται από κοινού με τους καθηγητές. οι γονείς συντάσσονται με τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές συγκαλούν συνελεύσεις για να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης στην αδιαφορία και ανικανότητα της αντιπεριφέρειας που τους αποστερεί το δικαίωμα στη μόρφωση.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.  Αργολίδας αποφάσισε να λάβει μέρος  σε έκτακτη  κοινή σύσκεψη – συνεδρίαση με την  Ε.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας , τη Δευτέρα , 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6μ.μ.  στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, με βασικό θέμα  το  πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του νομού που για δεύτερη φορά, μέσα  σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επανέρχεται εντονότερο.

Στην ανακοίνωση  τονίζεται «Καλούμε  τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, όλους τους συναδέλφους και όλους τους αρμόδιους  να λάβουν μέρος, προκειμένου να συζητήσουμε  και μαζικά να αποφασίσουμε τη διεκδίκηση  της δωρεάν, ασφαλούς και σε μόνιμη βάση  μεταφοράς όλων των μαθητών μας. 

Η παρουσία όλων  κρίνεται απαραίτητη  προκειμένου να ενδυναμωθεί ο αγώνας μας προς την κατεύθυνση αυτή».