Γιώργος Γαβρήλος: «Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτό το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων και η θέση μας παραμένει σταθερή»

25
Γιώργος Γαβρήλος

Η αδυναμία των Νεοδημοκρατών Περιφερειακών Συμβούλων να αναγνωρίσουν δημόσια τις εσφαλμένες τοποθετήσεις του, επέτρεψε στον Πέτρο Τατούλη να «κερδίσει» την τελευταία ψηφοφορία που είχε ως θέμα την αναγκαστική απαλλοτρίωση χώρων εγκατάστασης εργοστασίων της ΤΕΡΝΑ.

Για το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες για την 7ετή καθυστέρηση.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΑΒΡΗΛΟΥ

«Η θέση μας παραμένει ξεκάθαρη γι’ αυτό το έργο, το οποίο δεν είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά το καλύτερο και ασφαλώς δε συνάδει με τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων. Είχαμε εξ αρχής διαφωνήσει και με την ακολουθούμενη πολιτική μέσω ΣΔΙΤ, αλλά και με το ότι η χωροθέτηση αφέθηκε σε έναν ιδιώτη.

Έτσι, σήμερα 7 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης από την Περιφερειακή Αρχή να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε το έργο στους Πελοποννήσιους. Κλήθηκε μπροστά στο αδιέξοδο η Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μια απόφαση. Έχουν μεγάλες ευθύνες και οι δήμαρχοι αλλά και η Περιφερειακή Αρχή που7-8 ολόκληρα χρόνια δεν μπορούν να λύσουν το θέμα και οδηγούμαστε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Δεν θα αναλάβει κανείς την πολιτική ευθύνη, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει το έργο;

Ποιος έχει ευθύνη; Μόνο ο ιδιώτης που τον αφήσαμε ανεξέλεγκτο και 7 χρόνια μετά έρχεται και ζητάει τη συνδρομή του κράτους; Αν ως πλειοψηφία είχατε αναλάβει εξαρχής την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή, νομίζω ότι θα μπορούσαν να βρεθούν και οι συναινέσεις, ώστε τα πράγματα να είχαν τρέξει πολύ πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση,  και για μια ακόμη φορά, θα τονίσω το υπερβολικό κόστος που θα κληθεί να σηκώσει στην πλάτη του  κάθε νοικοκυριό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρειά μας».