Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν είναι ο τρίτος πόλος, είναι μ’ αποδείξεις ο Σωστός Δρόμος σ’ αυτή την Εθνική πορεία…

45
Λεωνίδας Κουτσογιάννης

του Λεωνίδα Κουτσογιάννη*

Η πολιτικά ερμαφρόδιτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως χρηματοδοτούμενη κυβέρνηση Σόρος, κατά δήλωση του πρ. υπουργού της κ. Κοτζιά, προσπαθεί ν’ αλλάξει την ζέουσα πολιτική ατζέντα παραπλανώντας τους πολίτες μ’ αφορμή την προφυλάκιση πρώην πολιτικού στελέχους, που από μόνο του το ΠΑΣΟΚ έδειξε το δρόμο και τόλμησε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο του Συντάγματος, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο νομικό πλαίσιο, οπλίζοντας την Δικαιοσύνη ώστε να μπορεί να ελέγξει στο διηνεκές οποιαδήποτε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, χωρίς παραγραφή του αδικήματος…!

Είμαστε το μόνο κόμμα, που έχει κάνει πολιτική και ηθική αυτοκάθαρση. Ο Γιάννος Π. είναι από το 2007 εκτός κόμματος. Δυστυχώς δεν μας ακολούθησε κανένα άλλο κόμμα σε αυτή την πορεία, αντίθετα δε, με την στάση της η Κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε αρένα με το προσφιλές τους δόγμα του κοινωνικού διχασμού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ή όπως το «βρώμικο’89»!

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία που εδραιώθηκε στη Μεταπολίτευση με Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις της παράταξής μας για τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, με σημαντικότερα & όχι μόνο, να είναι:

* Η κατάργηση του Μετεμφυλιακού κράτους.
* Η θεσμοθέτηση Ανεξάρτητων Αρχών, με κρισιμότερη το ΑΣΕΠ.
* Ο Συνήγορος του Πολίτη, για τη διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των απλών πολιτών.
* Το πρόγραμμα «Διαύγεια», μια ανοιχτή πύλη ελέγχου όλων των πράξεων της δημόσιας διοίκησης από κάθε πολίτη.
* Η επέκταση του «πόθεν έσχες» σε κατηγορίες συμπολιτών μας που συνδιαμορφώνουν τη δημόσια ζωή του τόπου.
* Ο έλεγχος (κοινοβουλευτικός και δικαστικός) των οικονομικών των κομμάτων. Και, πιο συνολικά, ο καθορισμός και ο έλεγχος των εκλογικών δαπανών των φορέων και της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
* Η δέσμευση και κατάσχεση των «προϊόντων» των εγκλημάτων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.
* Η θεσμοθέτηση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και του Εισαγγελέα Διαφθοράς.
* Η διεύρυνση της συμμετοχής της δικαιοσύνης από τα πρώτα στάδια (ακόμα και στο κοινοβουλευτικό) αναζήτησης ποινικών ευθυνών Υπουργών.
* Η πρόβλεψη εμφάνισης των ανωτάτων δικαστών ενώπιον κοινοβουλευτικών οργάνων πριν από την επιλογή τους στις θέσεις των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.
* Η άρση του τραπεζικού απορρήτου έναντι όλων των ελεγκτικών αρχών του κράτους με όλες τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.
* Η σύσταση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
* Η θέσπιση της δυνατότητας αποκάλυψης, καταγραφής και ελέγχου των offshore εταιριών στους φορολογικούς παραδείσους και η επιβολή ενιαίου φόρου 15% στα ακίνητά τους.
* Η ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, για την αντιμετώπιση της προκλητικής ζήτησης και της σπατάλης στα φάρμακα.

Οι ελάχιστοι «τρωγλοδύτες» και οι όμοιοί τους πολιτικά μίζεροι, ΔΕΝ θα παρεκκλίνουν τη πορεία μας προς την Κανονικότητα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού & την απεξάρτηση από τις λαϊκίστικες επιδοματικές πολιτικές σε «χρήσιμους» ψηφοφόρου, γιατί πλέον οι πολίτες ενημερώνονται και γνωρίζουν ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν είναι ο τρίτος πόλος, είναι μ’ αποδείξεις ο Σωστός Δρόμος σ’ αυτή την Εθνική πορεία…
*ο Λεωνίδας Ζ. Κουτσογιάννης 

Είναι Οικονομολόγος και

Γραμματέας της Νομαρχιακής

Λεωνίδας Κουτσογιάννης

Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής