Πανδαισία Γυναικείου ποδοσφαίρου αυτό το Σάββατο στο Κιβέρι. Η δράση «Οι Καλλιπάτειρες του 21ου αιώνα»

16

Στο ΔΑΚ Λέρνας,  αύριο Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:30 έως τις 14:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε  ένα αξέχαστο θέαμα γεμάτο νιάτα,  ταλέντο, χάρη: τους φιλικούς αγώνες μεταξύ γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου του ΦΕΙΔΩΝΑ ΑΡΓΟΥΣ και του Α.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, σε επίπεδο Γυναικών, Κορασίδων και Παγκορασίδων !

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της σειράς πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων για τη γυναίκα και τον αθλητισμό που διοργανώνουν η αθλητική ομάδα Φείδων Άργους με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική μέριμνα και αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών και η οποία έχει τίτλο: «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ» – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,  ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

 

Θα ακολουθήσει η  δεύτερη  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», την Τετάρτη, 21-11-2018 και ώρα 19:30, και θα περιλαμβάνει τις εξής  ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες:

  1. «Η επίδραση της άθλησης στην υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου», από τον Ιωάννη Δημητριάδη.
  2. «Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο», από τον Ιωάννη Αποστολόπουλο.

 

Απώτερος σκοπός μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου αθλητισμού και ιδιαίτερα του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή μας και η γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας ώστε να αγκαλιάσει τέτοιες προσπάθειες που δίνουν στις γυναίκες και στα κορίτσια μια ασφαλή διέξοδο που θα τους εξασφαλίσει υγεία, ευεξία και κοινωνικότητα. Παράλληλα, ο ανέκαθεν φιλόξενος τόπος μας θα διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο, προσθέτοντας έτσι άλλο ένα λιθαράκι στην πολύ σημαντική κοινή προσπάθεια για την τουριστική προβολή του αφού η πολυπληθής αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά  τοπόσημα του Δήμου μας  και  βεβαίως θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών .

Ας μην ξεχνάμε τον νομπελίστα Γάλλο συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ (1913-1960), ο οποίος, έχοντας διατελέσει τερματοφύλακας στα νιάτα του, δήλωσε: «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο».