Οι κ.κ. Εισαγγελείς να ζητήσουν από την αντιπεριφέρεια Αργολίδας ποιοι Σύλλογοι -τα τρία τελευταία χρόνια- χρηματοδοτήθηκαν, με ποία συχνότητα, για ποίες εκδηλώσεις και με ποία ποσά

187
Παύλος Δαγρές

του Παύλου Δαγρέ*

Οι ξένοι άρπαγες τοκογλύφοι οι οποίοι έχουν γεμίσει τα Μουσεία τους με αγάλματα ΑρχαιοΕλληνικά –αναφέρομαι κυρίως στους σύγχρονους Γερμανούς απογόνους των ΝΑΖΙ– έχουν το θράσος να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβουν οι ίδιοι την οικονομική διαχείριση και εκμετάλλευση των Αρχαιολογικών μας χώρων (Ακρόπολη, Ολυμπία, Δελφούς, Μυκήνες, Θέατρο Επιδαύρου και όλων των άλλων), δικαιολογώντας την εξωφρενική τους αυτή απαίτηση ότι δήθεν τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή του εξωτερικού μας χρέους.

Εφόσον το κίνητρο των Αρχαιοκάπηλων τοκογλύφων του Ιερατείου των Βρυξελών είναι το οικονομικό όπως ισχυρίζονται, και για το λόγο αυτό θέλουν να αρπάξουν …. τους Αρχαιολογικούς μας χώρους, τότε γιατί δεν σταματούν να χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις; Μόνο στην Αργολίδα διέθεσαν 300.000 ευρώ για το σκοπό αυτό με αποτέλεσμα, από το πουθενά να ξεφυτρώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι πρωτοστατούντων μάλιστα πολλές φορές αφερέγγυων … ιδρυτικών ατόμων. Ήδη σε σύντομο διάστημα λειτουργίας τέτοιων Συλλόγων ξεκίνησε η αποσύνθεσή τους, παραιτήσεις κλ.

Τόσα χρόνια που ήταν κρυμμένοι; Τώρα ευαισθητοποιήθηκε το πολιτιστικό τους ενδιαφέρον; Από τα ευρώ των Βρυξελλών;

Δεν θα επιτρέψουμε σε νέους «ΝΗΣΤΗΚΑΚΙΔΕΣ» να ξεπουλήσουν  τον πολιτισμό μας. Ο νοών  νοείτω.

Ήδη, Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης προτείνει την παραπομπή του Δημάρχου Μπουτάρη σε δίκη σε βαθμό Κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας. Ο κ. Μπουτάρης ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Φεστιβάλ διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ως υπεύθυνος για οικονομικές ατασθαλίες. Ευχόμαστε να μην αποδειχθεί ενοχή.

Για να προλάβουμε και στην Αργολίδα παρόμοια φαινόμενα, καλούνται οι κ.κ. Εισαγγελείς όπως ζητήσουν από την Περιφέρεια (αντιπεριφέρεια Αργολίδας) ποιοι Σύλλογοι τα τρία τελευταία χρόνια χρηματοδοτήθηκαν, με ποία συχνότητα, για ποίες εκδηλώσεις και με ποία ποσά.

Ποιοι ήσαν στην επιτροπή, που ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις; Μήπως στην επιτροπή αυτή συμπεριλαμβάνονται και μέλη των Δ.Σ. πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν περισσότερο … από άλλους;

Η Αργολίδα δεν θα αποτελέσει γη Χαναάν για κάθε ανεπάγγελτο τυχοδιώκτη. Την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας θα τα διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια. Υπάρχει σχέδιο «ΠΑΓΙΔΑ». Όπως μας ξεφτίλισαν με τις αγροτικές επιδοτήσεις έτσι προσπαθούν να μας υπονομεύσουν Εθνικά με τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και τη ΡΕΜΟΥΛΑ που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις.

Δίνοντας το δικαίωμα στα Ανθελληνικά ξένα ιερατεία να αναφωνήσουν την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή ότι «εσείς ξεπουλήσατε για τα Ευρώ και τον υποτιθέμενο πολιτισμό σας. Τότε για ποια ιστορία Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρεσθε ότι σας ανήκει».

* Ο Παύλος Δαγρές

Είναι εκπρόσωπος Σωματείου

«ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

Κιν: 6943570958