Μια θλιβερή συνέντευξη του Τάσου Χειβιδόπουλου

50
Κατά δήλωση Χειβιδόπουλου, πήρε την αρμοδιότητα καθαρισμού ρεμάτων τον Ιούλιο 2018. (Η φωτογραφία, Οκτώβριος 2017 τον διαψεύδει).

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι πολύ θλιβερό, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, να προκαλεί για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες  Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αποσείσει από επάνω του την κατηγορία ότι έχει ευθύνες για καταστάσεις που έβλαψαν τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του.

Η κοίτη του ξηροπόταμου Κυρίμη, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Προέδρου του Δ.Δ.

Είναι ακόμη πιο θλιβερό να επιχειρεί, με την επιχειρηματολογία του, να μειώσει την προσωπικότητα των τεσσάρων Προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων που του απέδωσαν ευθύνες, υπονοώντας ότι δεν λένε αλήθεια αλλά μιλούν καθ’ υπόδειξη τρίτων. (Οι αιρετοί Πρόεδροι με δημόσιες δηλώσεις τους τον ανέφεραν ως υπεύθυνο για καθυστερήσεις και ελλείψεις ενεργειών, που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει ή μειώσει την καταστροφές που υπέστησαν υποδομές, ιδιωτικές περιουσίες και αγροτικό κεφάλαιο, στα χωριά τους).

Είναι τέλος ένδειξη πολιτικής αμηχανίας η χρησιμοποίηση ως μειωτικό επιχείρημα ότι «εγώ δεν φόρεσα αμπέχωνο και μπότες να βγω στις πλημμύρες, ούτε έσπρωχνα να ξεμπλοκάρω φρεάτια, όπως έκανε κάποιος άλλος» (υπονοώντας τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, που βρέθηκε στα μέτωπα των πλημμυρών από την πρώτη στιγμή και καθ’ όλη την διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων φαινομένων).

Αυτή τη φορά, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος δεν είπε «Εγώ δεν φταίω», όπως είχε πει πριν λίγες ημέρες για την ζημιά με την μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Είπε, «Βεβαίως αφού έχω την αρμοδιότητα έχω και την ευθύνη». Συμπλήρωσε πως «Ευθύνη όμως έχουν και όλοι όσοι ασκούν αξίωμα» και επεσήμανε με νόημα πως «Ευθύνες υπάρχουν από πολύ πιο πριν», αναφερόμενος σε προηγούμενες Νομαρχιακές διοικήσεις.

Κατά την αρχική του εισήγηση, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας εξέφρασε την άποψη ότι «Η Αργολίδα άντεξε» και ότι «Η σφοδρότητα των φαινομένων ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που περιμέναμε». Αναφέρθηκε κυρίως στην κατάσταση που επικράτησε στις εκβολές των ποταμών Ξηριά και Πάνιτσα που, όπως είπε, είχαν καθαριστεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Επέμεινε πως είχε κάνει εγκαίρως τους πρέποντες καθαρισμούς και επέδειξε (εκ του μακρόθεν) σειρά σχετικών φωτογραφιών. Όμως, όταν ρωτήθηκε λεπτομερέστερα, αναγνώρισε πως για την πληγείσα περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών δημοπράτησε μόλις τον Σεπτέμβριο, έργο καθαρισμού. Έργο το οποίο απέφυγε να πει αν ολοκληρώθηκε και πόσους από του δεκάδες χειμάρους της περιοχής συμπεριλάμβανε.

Χωρίς να ερωτηθεί, απάντησε σε γραφόμενα απόντος δημοσιογράφου που είχε διατυπώσει την άποψη ότι, τα χρήματα (περίπου 400.000 ευρώ) που είχαν διατεθεί το καλοκαίρι για εκδηλώσεις συλλόγων την διετία 2017 και 2018, θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί σε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «…εγώ θα συνεχίσω να πληρώνω τα νταούλια και όχι τους ντελάληδες» υπονοώντας –αναπόδεικτα- πως η κριτική στις αποφάσεις του είναι κατευθυνόμενη.

Η συνέντευξη Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου έκλεισε με την πληροφορία ότι «τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα γίνει κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Μια πληροφορία που, όμως, δεν συνοδευόταν από την παλληκαρήσια αναγνώριση ότι, «Ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν ο πρώτος που το ζήτησε –από την πρώτη στιγμή- επικοινωνώντας με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη», προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.