ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θα στηρίξουμε όλους όσους είχαμε υποστηρίξει… πλην του Πέτρου Τατούλη

52
Οι εκλογές θα τους βρουν σε 4 διαφορετικά ψηφοδέλτια

Κατέρρευσαν και οι τελευταίες ελπίδες του Πέτρου Τατούλη για μια έμμεση υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Οι δηλώσεις των κορυφαίων της Νέας Δημοκρατίας (Βορίδης, Αυγενάκης), για αποκλεισμό κάθε ιδέας συνεργασίας με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, επιβεβαιώθηκαν δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Τώρα, ο άλλοτε κραταιός, περιμένει την 28η Οκτωβρίου για να εισπράξει και το δεύτερο μεγάλο όχι, από το ΚΙΝΑΛ αυτή τη φορά, δια στόματος Φώφης Γεννηματά που, όπως δηλώνουν κορυφαίοι -τέως υποστηρικτές του Πέτρου Τατούλη-, θα ανακοινώσει την πρώτη ομάδα υποψηφίων Περιφερειαρχών του κόμματος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η στήριξη της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, από τη Νέα Δημοκρατία, του αποστερεί ένα πολιτικό φίλο στον οποίο είχε επενδύσει πολλά και του διασκορπίζει τα προσδοκώμενα οφέλη από τις επενδύσεις πολιτικής διείσδυσης στην Μεσσηνία που είχε οργανώσει η Ντίνα Νικολάκου.

Η οριστική απόφαση του Γιώργου Δέδε να ηγηθεί ευρύτερου σχήματος με αναφορά στον κεντροαριστερό χώρο και πλήρη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική ομάδα, ωθεί τον “Καίσαρα της Πελοποννήσου” στην τρίτη θέση θέτοντάς τον εκτός παιχνιδιού στον δεύτερο γύρο και σε συνδυασμό με την κομματική πειθαρχία των Καλύρη, Πετρίτση, κ.α. σε υποβιβασμό στην τέταρτη θέση στην Κορινθία.

Ο καταστροφικός τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε τις υποθέσεις της μεταφοράς των μαθητών και των καταστροφών από τις πλημμύρες, καταρράκωσαν τον πολιτικό μύθο που έχτιζε ο Τάσος Χειβιδόπουλος, στηριζόμενος στην θεσμική του ισχύ και την διάθεση κονδυλίων της Περιφέρειας με δίαυλο κάποιους συλλόγους και την Αναπτυξιακή. Έτσι, η συμφωνία “κράτα με να σε κρατώ” που είχαν συνάψει οι δύο τέως κραταιοί (Τατούλης – Χειβιδόπουλος) αποδεικνύεται πως δεν μπορεί να σωρεύσει “εκλογική υπεραξία” για κανένα εκ των δύο.

Πρώτη συνέπεια αυτής της πολιτικής καχεξίας είναι η απόσυρση δύο πολύ καλών ονομάτων από τα ψηφοδέλτιά τους και η δημιουργία κλίματος σκεπτικισμού μεταξύ πολλών άλλων που είχαν αποδεχτεί να είναι υποψήφιοι με το απερχόμενο δίδυμο. Μια εξέλιξη που δημιουργεί σκέψεις και προϋποθέσεις ακόμη και μη συμμετοχής στις εκλογές, λόγω άρνησης συμμετοχής στα ψηφοδέλτιά τους “δυνατών ονομάτων” .

Θεωρείται βέβαιο πως ο Πέτρος Τατούλης θα επιδιώξει να κερδίσει πολιτικό χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσει σχεδιασμούς που είναι σε εξέλιξη με την ελπίδα του απρόοπτου, που στην πολιτική αποτελεί πάντοτε τον αστάθμητο παράγοντα.

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος όμως, θα δοκιμασθεί σκληρά καθώς, η καθυστέρηση αναγγελίας της καθόδου του ως υποψηφίου δημάρχου κατέστη υποχρεωτική, προκειμένου να ξεχαστούν οι αποτυχίες του στις υποθέσεις μεταφοράς των μαθητών και έγκαιρου καθαρισμού των ρεμάτων. Και αυτό ενδέχεται να τον οδηγήσει σε αναθεώρηση των σχεδιασμών που αφορούν το προσωπικό του πολιτικό μέλλον, σε συνδυασμό πάντοτε με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εξελίξεις.

Νικηφόρος Λυκίδης