Η προσπάθεια ενιαίας εκλογικής εκπροσώπησης του Πατριωτικού και Εθνικιστικού χώρου εξελίσσεται αποτελεσματικά

108
Σαγιάς, Παπαδόπουλος, Μιχαλακόπουλος και Κρεμμύδας. Φωτογραφία από πρόσφατη εξόρμηση στη Θήβα.

Η πρωτοβουλία των λίγων και αποφασισμένων που ξεκίνησαν τη δημιουργία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου –Ε.Σ.Ο, με σκοπό την δημιουργία “κέλυφους” ενιαίας εκλογικής εκπροσώπησης του πολιτικού χώρου ο οποίος θα ορίζεται ιδεολογικά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, δείχνει να γεννά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει σημερινό Δελτίο Τύπου, ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα ο πρώτος κύκλος επικοινωνίας με τα 40 περίπου κόμματα και ομάδες, ακολουθώντας την ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει» που “διαμορφώθηκαν” -αρχικά- σε τρεις ομάδες που, όμως, θα συνεχίσουν την ενωτική τους προσπάθεια.

Ήδη ανακοινώθηκαν  οι συγκλίσεις Βελόπουλου με Κρανιδιώτη και Συναδινού με Αλικάκο, ενώ πληροφορίες φέρουν ότι μία από τις δύο αυτές προσπάθειες συζητά με τους Κώνστα και Καρατζαφέρη. 

Η ανακοίνωση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου –Ε.Σ.Ο, υπενθυμίζει πως τα στελέχη του κινούνται ανιδιοτελώς έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο την εκλογική έκφραση του χώρου που ορίζεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής, ενός χώρου που δημοσκοπικά καταγράφεται στο 12% περίπου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΟ

«Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο –Ε.Σ.Ο., θεωρεί χρήσιμο να γνωστοποιήσει στους Έλληνες που αγωνιούν για την πορεία της προσπάθειας δημιουργίας “κέλυφους” ενιαίας εκλογικής εκπροσώπησης του πολιτικού χώρου που ορίζεται ιδεολογικά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, τα εξής,:

Ο πρώτος κύκλος επικοινωνίας με τους πιο γνωστούς πολιτικούς φορείς και κόμματα έκλεισε, με κοινό παρανομαστή την θετική αντιμετώπιση της πρωτοβουλίας μας και την διατύπωση της κοινής άποψης για την χρησιμότητα της προσπάθειας.

Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν έχουν να κάνουν με τις δεσμεύσεις των Πολιτικών φορέων προς τα μέλη τους και λιγότερο με την λογική ύπαρξη προσωπικών στρατηγικών.

Εκτιμάμε πως η ώθηση που δώσαμε έφερε ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της επικοινωνίας και συνεργασίας κάποιων εξ αυτών με θετικά πολιτικά αποτελέσματα, άλλα των οποίων ανακοινώθηκαν και άλλα των οποίων αναμένονται να ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.

Διαμορφώνονται ήδη τρεις πόλοι σύγκλισης και θα ενταθεί η προσπάθεια συμμετοχής όλων των πολιτικών πρωτοβουλιών και προσωπικοτήτων. Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και ο μεγάλος φορέας, για τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως αποτελεί αίτημα διψήφιου ποσοστού του εκλογικού σώματος, θα γίνει πραγματικότητα.

Η προσπάθεια όλων, όσοι αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή, είναι ανιδιοτελής και θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος για να μπορέσει επιτέλους το σύνολο των Ελλήνων να αποκτήσει πολιτική έκφραση και να επηρεάσει θετικά την πορεία του Ελληνισμού στα επόμενα δύσκολα χρόνια».

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΣΟ μπορείτε να αναζητήσετε στις κατωτέρω διευθύνσεις:

https://eso-hellas.gr/

https://www.facebook.com/esohellas/