Βελόπουλος και Κρανιδιώτης κατέληξαν σε απόφαση κοινής εκλογικής πλατφόρμας με στόχο τις Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές

170
Βελόπουλος και Κρανιδιώτης σε κοινή δημόσια εμφάνιση. (Φωτογραφία από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Χωρίς την προηγούμενη έγκριση των συλλογικών τους οργάνων, οι κ.κ. Βελόπουλος και Κρανιδιώτης συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν σε ένα πλαίσιο εκλογικής συνεργασίας, με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος που θα στοχεύει στην υπέρβαση του 3%. Του ποσοστού δηλαδή που εξασφαλίζει εκλογή ευρωβουλευτών αλλά και βουλευτών εντός επικράτειας.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία προβλέπει την πρωτοκαθεδρία του Φαήλου Κρανιδιώτη στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος θα είναι επικεφαλής στις εκλογές του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Οι δύο αρχηγοί της “Ελληνικής Λύσης” και της “Νέας Δεξιάς”, θεωρούν πως η επίσημη ανακοίνωση, που θα δημοσιοποιηθεί με πολλούς τρόπους στο άμεσο μέλλον (ήδη υπάρχουν οι πρώτες ανεπίσημες διαρροές), θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για μικρότερα σχήματα τα οποία θα «δελεαστούν» από την εμφανιζόμενη εκλογική δυνατότητα της συνεργασίας.

Να επισημανθεί πως, είναι η δεύτερη πράξη εκλογικής συνεργασίας που καταγράφεται, μετά την δημιουργία και δραστηριοποίηση του Ε.Σ.Ο. (Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου), το οποίο ζυμώνει συστηματικά και με συνεχείς επαφές, την ανάγκη εκλογικής συνεργασίας των δεκάδων μικρών ή μεγαλύτερων κομμάτων που δηλώνουν Πατριωτικά και Εθνικιστικά.

Όπως δήλωσε στέλεχος του Ε.Σ.Ο., «Η συνεργασία του “ΠΑ.ΤΡΙ.Ε” με τον “Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας”, όπως και η συνεργασία της “Ελληνικής Λύσης” με τη “Νέα Δεξιά”, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε την ενωτική μας προσπάθεια. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο. Να ξεπεράσουμε εγωισμούς και εχθρότητες, κατανοώντας πως πρέπει να μας ενώσουν εκλογικά οι κοινοί εχθροί».