Αποκαταστάσεις αγροτικών δρόμων σε 22 περιοχές από το δήμο Άργους Μυκηνών. Ο Καμπόσος παρακολουθεί προσωπικά

163

Σε όλες τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών, από την πρώτη στιγμή που σταμάτησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπήρξε άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι εντολές από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο ήταν σαφείς “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Κινηθείτε άμεσα και κάντε ό,τι πρέπει για να αποκατασταθούν οι ζημιές.”

Ο Δημήτρης Καμπόσος επιβλέπει προσωπικά την εκτέλεση των εργασιών και κάθε μέρα  επιθεωρεί τις εργασίες αποκατάστασης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο σε Κιβέρι, Βελανιδιά, Ανδρίτσα, Καλαμάκι, Αχλαδόκαμπο, Σκαφιδάκι, Κεφαλάρι, Άκοβα, Σχινοχώρι, Καπαρέλι, Καρυά, Λυρκεία, Στέρνα, Φρέγκαινα, Μερκούρι, Μαλανδρένι, Νεοχώρι, Γυμνό, Προσύμνη, Μοναστηράκι, Μυκήνες, Νεοχώρι.

Εδώ και μια εβδομάδα, σε όλες αυτές τις περιοχές αλλά και σε άλλες με μικρότερα προβλήματα, ο δήμος Άργους Μυκηνών με δεκάδες μηχανήματα, καθαρίζει και αποκαθιστά δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, αποκαθιστά ιρλανδικές διαβάσεις (σημεία του οδικού δικτύου όπου ορισμένοι δρόμοι συναντιούνται με χείμαρρους, χωρίς να υπάρχει γέφυρα), διαβάσεις σε κτήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να επιστρέψει η ζωή των κατοίκων του δήμου και ιδιαίτερα των αγροτών, σε περίοδο συγκομιδής προϊόντων όπως είναι η τωρινή, στην πρότερη της πλημμύρας κατάσταση.

Την ίδια περίοδο της εργώδους προσπάθειας από τον Δήμο, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας είναι ήδη εμφανή, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος αυτοθαυμάζεται γιατί καθάρισε 150 μέτρα στο χείμαρρο στο Κιβέρι. Είναι ακριβώς η διαφορετική αντίληψη περί της ικανότητας εκτέλεσης έργου που οδήγησε στη μπαλαφάρα της μεταφοράς των μαθητών και τις καταστροφές από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Ο καιρός δεν περιμένει και πρέπει να καθαριστούν τα ρέματα και τα ποτάμια άμεσα. Αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες και η θεσμική ιδιότητα του κ. Χειβιδόπουλου και αυτό οφείλει να πράξει άμεσα, μιμούμενος τους ρυθμούς του Δήμου Άργους Μυκηνών που από την πρώτη μέρα προχώρησε σε όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλο το εύρος της αρμοδιότητάς του.