Αναγνώριση της συνεισφοράς του Δημάρχου Ναυπλιέων στην καλλιέργεια του Αθλητικού Ιδεώδους, σε Πανελλαδικό Φόρουμ

40
Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ήταν ο μοναδικός αυτοδιοικητικός προσκεκλημένος και εισηγητής στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018. Προσκλήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ΠΣΑΤ, ως ένδειξη αναγνώρισης της Πανελλαδικής συνεισφοράς του στην καλλιέργεια του Αθλητικού Ιδεώδους.

Όπως είπε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος «το Ναύπλιο είναι πλέον ταυτισμένο με τον Αθλητισμό λόγω της επιτυχημένης και ανοδικής πορείας του Μαραθωνίου, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης του Δημάρχου εκ φύσεως αλλά και της επαγγελματικής του ιδιότητας».

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων με μια σύντομη παρουσίαση του Μαραθωνίου, του Παλαμηδίου Άθλου, των Τριάθλων και γενικότερα των αθλητικών αγώνων και event κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και έδειξε πόσο  ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα με διαρκή πολύπλευρη ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο έργο των δημοσιογράφων και στον ρόλο τους, ο κ. Κωστούρος είπε: “Εμείς οι αιρετοί είμαστε μικροί μπροστά στην επιρροή που ασκείται εσείς ειδικά οι αθλητικοί δημοσιογράφοι στη νεολαία μας κι έτσι η ευθύνη σας είναι μεγάλη. Σε συνεργασία μαζί σας θα χτίσουμε το αθλητικό ιδεώδες στους νέους μας  και φυσικά μέσα από κάθε αθλητική δραστηριότητα χτίζουμε  ανθρώπους, γι’ αυτό και όλοι εμείς στο Δήμο Ναυπλιέων έχουμε δώσει ειδικό βάρος και σε αυτό τον τομέα”.

Το επόμενο ραντεβού με τους αθλητικούς συντάκτες δόθηκε για τις ημέρες διεξαγωγής του Παλαμήδειου Άθλου και του Μαραθώνιου Ναυπλίου.

Η παρουσία και η εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου στις εργασίες του 5ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) λειτούργησε, πέραν των άλλων και ως μια ακόμα διαφήμιση του Δήμου παγκοσμίως.