Ένας αυτοδιοικητικός απαντά στο ερώτημα… «είσαι φασίστας»;

112
Χάρησ Βασ. Μιχαλακόπουλος

Αναρωτιέται κανείς, τι είναι πιο δύσκολο; Να απευθύνεις μια τέτοια ερώτηση σε ένα αιρετό της Αυτοδιοίκησης ή να δώσεις μια τέτοια απάντηση σε ένα δημοσιογράφο, όταν μάλιστα γνωρίζεις πως θα την δημοσιεύσει.
Την ερώτηση την καταγράψαμε στον τίτλο. Διαβάστε τώρα και την απάντηση. Όσο για το φυσικό ερώτημα «ποιος είναι ο ερωτών και ποιος ο ερωτηθείς» θα βρείτε την απάντηση στο τέλος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
«Πραγματικά αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση για να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα. Έχει καταντήσει τελείως γραφική η ταμπέλα του φασίστα, σε όποιον δεν συμβαδίζει με τη λεγόμενη πολιτική ορθότητα, που έχει επιβάλλει ένα σάπιο κατεστημένο (που διέλυσε μια κυρίαρχη χώρα και την κατάντησε επαίτη).

Αγαπάω τη Πατρίδα μου, λατρεύω το Έθνος μου, είμαι υπερήφανος για τη Φυλή μου (όπως όλοι στο πλανήτη, ανεξαρτήτου χρώματος κλπ), πιστεύω ότι η ιδεολογία-κοσμοθεωρία του Ελληνικού Εθνικισμού (όπως εκφράστηκε από τον Ιωάννη Συκουτρή, Κωστή Παλαμά, Ίων Δραγούμη, Περικλή Γιαννόπουλο, Θόδωρο Καραμπέτσο, ακόμα και το Νίκο Καζαντζάκη κλπ), είναι ότι καλύτερο υπάρχει ως θεωρία και ως πράξη.

Είναι τελείως κωμικό να σε φωνάζει φασίστα ένας Εθνομηδενιστής-ανθέλληνας και υποστηρικτής της Παγκοσμιοποίησης και των no borders (όχι σύνορα), και την ίδια στιγμή (ο ίδιος) να καίει, να σπάει, να λεηλατεί τις Ελληνικές πόλεις για τη δημιουργία κράτους στη Παλαιστίνη-στο Κουρδιστάν κλπ και ταυτόχρονα ο ίδιος να υποστηρίζει όλους τους άλλους Εθνικισμούς (Αλβανικούς-Σκοπιανούς κλπ).

Για να μη μιλήσω για το σημαίνει φασίστας και που δημιουργήθηκε, γιατί αρκετοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Το παραμύθι και η παραπληροφόρηση κάποτε θα τελειώσει και θα μάθει ο κόσμος για το σοσιαλιστικό-αριστερό Φάσο του Μουσολίνι και εν πάση περιπτώσει, αυτό το πολέμησαν οι προγονοί μας στα βουνά της Πίνδου και δε δήλωσαν μη συμμετοχή σαν κάποιους άλλους! Άρα είναι αδύνατο να είμαι στην ίδια πλευρά με αυτούς που πολέμησα.

Για να το κλείσουμε το θέμα, είναι τίτλος τιμής και παράσημο, να με λέει φασίστα κάποιος από όλους αυτούς που ανέφερα προηγουμένως, επειδή λατρεύω το Έθνος μου-τη Πατρίδα μου και δε χαρίζω λέξη σε προδότες».

 

Η ερώτηση είναι μία από όλες όσες υποβλήθηκαν στον Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου Ηλείας, Χάρη Βασ. Μιχαλακόπουλο, στα πλαίσια συνεντεύξεως που έλαβε ο δημοσιογράφος  Γιώργος Φάκος και η οποία δημοσιεύθηκε στο newsgf.net

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_39.html#more