Ο Δήμος Ναυπλιέων αγωνίζεται μόνος του για το ΚΕΜΧ. Το ΥΠΕΘΑ δηλώνει «δεν δίνουμε το στρατόπεδο». Ο κυβερνητικός βουλευτής και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ σιωπούν

65
Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στην κοινωνία του Ναυπλίου και στο θέμα του ΚΕΜΧ.
Τα κυβερνητικά πολιτικά στελέχη αντί για αγώνα μεταβίβασης του ΚΕΜΧ στον Δήμο περιορίσθηκαν σε ψηφοθηρία

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σε ερώτημα του βουλευτή Αργολίδας (Νέα Δημοκρατία) Γιάννη Ανδριανού, για το μέλλον του στρατοπέδου KEMX Ναυπλίου, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, εκτός από ένα.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του ΚΕΜΧ, μελετάται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις».

Το μόνο ενδεχόμενο που αποκλείει το ΥΠΕΘΑ, είναι η απόδοση του χώρου ή τμήματος αυτού στον φυσικό του ιδιοκτήτη, τον Δήμο Ναυπλιέων.

Αντιθέτως, αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα πώλησης, οικιστικής αξιοποίησης, μετατροπής σε χώρους φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών ενώ κρατά ανοιχτή την πιθανότητα μιας κάποιας επιχειρησιακής αξιοποίησης, χωρίς όμως να προσδιορίζει την χρήση και το πότε.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχει ζητήσει, με πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την παραχώρηση της έκτασης προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του Δήμου και να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και αναψυχής.

Να θυμίσουμε επίσης πως η Αντιπεριφέρεια (Τάσος Χειβιδόπουλος), ο κυβερνητικός βουλευτής (Γιάννης Γκιόλας) και οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κυβερνώντων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ) δεν έχουν κάνει καμία δημόσια δράση στήριξης του κορυφαίου αιτήματος της Ναυπλιακής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπλιέων.

Φωτογραφία αρχείου από επιτυχείς δράσεις του Δήμου όταν η κυβέρνηση μελετούσε τη μεταφορά της λειτουργία του ΚΕΜΧ στην Καλαμάτα.