ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Ο σκουπιδότοπος της Καραθώνας σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν

178

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Καραθώνα και την αποκατάσταση του χώρου στην φυσική του μορφή.

Αδιανόητο! Η αντιπολίτευση ψήφισε κατά της απομάκρυνσης των σκουπιδιών από την Καραθώνα.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να εκπονήσει Μελέτη δυνατότητας Ενεργειακής αξιοποίησης των θαμμένων επί 30ετία σκουπιδιών, αποδείχτηκε αποτελεσματική. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον ειδικευμένων εταιρειών, μία εκ των οποίων και υπέβαλε πρόταση στον Δήμο για επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην κατασκευή υπερσύγχρονου εργοστασίου υψηλής τεχνολογίας (τεχνολογία πλάσματος) για την παραγωγή ενέργειας με πρώτη ύλη τα θαμμένα σκουπίδια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παροχή των θαμμένων σκουπιδιών, τα οποία αποτελούν περιβαλλοντική βόμβα, στην ενδιαφερόμενη εταιρεία, με την προϋπόθεση προηγούμενης λήψης όλων των αναγκαίων αδειών από τις αρμόδιες κρατικές αρχές (Άδεια Παραγωγής από ΡΑΕ, Α.Ε.Π.Ο. από την ΔΙ.Π.Α., Προσφορά (έγκριση) όρων Σύνδεσης με το Δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ, Άδεια Εγκατάστασης από την Περιφέρεια) και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, του χώρου όπου πρόκειται να αναγείρει το εργοστάσιό της.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, «η Δημοτική Αρχή εργάσθηκε για την επίλυση του προβλήματος με σοβαρότητα και χωρίς να επηρεάζεται από τις λαϊκίστικες κραυγές της αντιπολίτευσης, έχοντας στόχο να εξαλείψει το άγος του σκουπιδότοπου της Καραθώνας.

Χώροι άθλησης και αναψυχής θα δημιουργηθούν στην εξυγιασμένη περιοχή του σκουπιδότοπου

Η εξυγίανση της Καραθώνας, της Τίρυνθας, του Τολού και των άλλων περιοχών, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αξιοποίησης των κατειλημμένων από σκουπίδια χώρων και την μετατροπή τους σε χώρους περιαστικής αναψυχής κλπ χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου μας.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση απομάκρυνσης των σκουπιδιών από την Καραθώνα. Έδειξαν με τη στάση τους πως αδιαφορούν για την επίλυση κορυφαίων προβλημάτων του Δήμου και περιορίζουν την παρουσία τους σε μια ξεπερασμένη αντιδραστική στάση, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου, κάνοντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».