Και το νερό …θολό

69

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Ναυπλιώτες χθες (και διαρκεί μέχρι και σήμερα). Το νερό που έτρεχε από τις βρύσες τους ήταν αφόρητα θολό.

Η ΔΕΥΑΝ με ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και επανέλαβε σήμερα, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην πίνουν από το νερό αυτό και εξηγεί ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και σε λίγες ώρες θα εκλείψει σταδιακά. Η θολότητα, σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ οφείλεται στις αναταράξεις των νερών στις πηγές τροφοδοσίας της Λέρνης, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι  σύμφωνα  με την τελευταία δειγματοληψία που έγινε σήμερα Δευτέρα 01/10/2018  στις Πηγές υδροληψίας Λέρνης στην περιοχή των Μύλων για τις παραμέτρους της θολότητας και του χρώματος παρατηρήθηκε διαφοροποίηση από τις προηγούμενες δειγματοληψίες.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα η τιμή της θολότητας είναι 162NTU & του χρώματος από 480Pt/Co πολύ υψηλότερο από τις συνήθεις τιμές.

Η αυξημένη θολότητα οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πήγες στην περιοχή των Μύλων.

Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση του νερού μέχρι νεώτερης ειδοποίησης, που θα έχει επανέλθει η θολότητα στα συνήθη επίπεδα.

Το φαινόμενο της αυξημένης θολότητας θα παρακολουθείται στενά και στην ΔΕ Ναυπλίου αλλά και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες άλλων ΔΕ που υδρεύονται από την ίδια πηγή.