Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας κατακρατά χρηματοδοτήσεις που προορίζονται για έργα στα Δίδυμα, το Ηλιόκαστρο και την Θερμησία

34
Ο Τάσος Λάμπρου πιέζει τον Δημήτρη Σφυρή

Ο νόμος προβλέπει τη φορολόγηση της κατανάλωσης ρεύματος που χρησιμοποιούμε όλοι, για να στηριχθούν αντισταθμιστικά οι περιοχές όπου εγκαθίστανται πηγές παραγωγής καθαρής ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ). Το κράτος, με καθυστέρηση, αποδίδει τα ανάλογα ποσά στους Δήμους. Και κάποιοι Δήμαρχοι κατακρατούν ή καθυστερούν την απόδοση αυτών των χρημάτων που πρέπει να γίνονται έργα, πέραν όσων δικαιούνται οι Τοπικές Κοινότητες, από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Στον δήμο Ερμιονίδας, η κατακράτηση και η απόδοση των οφειλομένων στις Τοπικές Κοινότητες, έχει γίνει καθεστώς. Η Δημοτική Αρχή του Δημ. Σφυρή είτε δεν αποδίδει όλα τα οφειλόμενα χρήματα, σε έργα επιλεγμένα από την τοπική κοινωνία, είτε μειώνει τα δικαιούμενα από τον δημοτικό κορβανά.

Το πρόβλημα τίθεται συνεχώς και πιεστικά από την αντιπολίτευση και από τα Τοπικά Συμβούλια, όμως τα χρήματα δεν μεταφράζονται σε οφειλόμενα έργα, χρήσιμα και αναγκαία για τις περιοχές όπου υποχρεωτικά έπρεπε να χρησιμοποιούνται.

Η πρόσφατη παρέμβαση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ, Τάσου Λάμπρου, είναι αποκαλυπτική των μεθοδεύσεων της δημοτικής αρχής.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

«Έχουν περάσει πέντε μήνες από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας με την οποία ομόφωνα εγκρίναμε την αποδοχή ποσού για την βελτίωση βατότητας δημοτικών αγροτικών δρόμων για τις Τ.Κ. Διδύμων- Ηλιοκάστρου – Θερμησίας χρηματικού ποσού 74.400 ευρώ με πηγή χρηματοδότησης τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε), τέλος από την λειτουργία των ανεμογεννητριών και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Απαιτείται λοιπόν να δώσετε εξηγήσεις

  1. Που οφείλεται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση κ. Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή;
  2. Έχουν ενημερωθεί οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων για τους λόγους αυτής της καθυστέρησης; Έχουν δώσει τις προτεραιότητες τους ανά τοπική κοινότητα και λάβατε υπόψη σας για την σύνταξη της τεχνικής έκθεσης εκτέλεσης του έργου;
  3. Επίσης υπάρχουν αδιάθετες άλλες 60.000 ευρώ από την χρήση του 2018, πάλι από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από τότε δεν έχει γίνει το παραμικρό για να αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι, αυτές οι χρηματοδοτήσεις. Πότε θα σκεφτείτε να εκτελέσετε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το οποίο έχει εγκριθεί νόμιμα από το δημοτικό συμβούλιο;

Η παρέμβαση μου δεν έχει αντιπολιτευτικό περιεχόμενο, ούτε γίνεται για προεκλογικούς λόγους, ήδη εισερχόμαστε στην ελαιοπαραγωγική περίοδο και οι αγροτικοί δρόμοι των τοπικών  κοινοτήτων έπρεπε να είχαν αποκατασταθεί εφόσον οι πηγές χρηματοδότησης ήταν δεδομένες από τους ΑΠΕ,  ήδη από τον μήνα Μάιο 2018 και από τότε επικράτησε «ύπνος βαθύς».

Αυτό δείχνει σε όλο το μεγαλείο την έλλειψη αποτελεσματικότητας και της ανικανότητας σας να διαχειριστείτε τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων.

Σήμερα, όχι χθες πρέπει να υλοποιήσετε σημαντικές παρεμβάσεις για τις κοινότητες Διδύμων – Ηλιοκάστρου – Θερμησίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλες καθυστερήσεις.

Φτάνει πια η αδιαφορίας σας για την μη έγκαιρη εκτέλεση των αναγκαίων έργων που  έχουν ζητήσει οι κοινότητές μας.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»