O sifu Θεόδωρος Λαμπάδας βραβεύθηκε, εκπροσωπώντας την Ελληνική Ένωση Choy Lee Fut, σε διεθνές σεμινάριο στην Κίνα!!!

197

sifu Λαμπάδας Θεόδωρος εκπροσωπώντας την Ελληνική Ένωση Choy Lee Fut, προσκλήθηκε και συμμετείχε στην 212η γιορτή μνήμης για τα γενέθλια του ιδρυτή του συστήματος του choy lee Fut kung fu που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο χωριό King Mui της επαρχίας Guangzhou στην Κίνα και στο διεθνές σεμινάριο, με εισηγητή τον Grand Master Chen Yong Fa. Στη αποστολή συμμετείχε και η νεαρή εκπαιδεύτρια του κουνγκ-φού και φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Λαμπάδα Μαρία.

Με μία μεγάλη  γιορτή και με συμμετοχή πάνω  από πενήντα ομάδων από όλο τον κόσμο αλλά και αποστολές από τις τοπικές σχολές της Κίνας με κύριο στοιχείο το χορό του λιονταριού «Lion Dance»,  το χορό του δράκου και επιδείξεις κουνγκφού γιορτάστηκε η επέτειος γέννησης του ιδρυτή. Οι ομάδες Choy Lee Fut της προγονικής σχολής του King Mui «ζωντάνεψαν» πλήθος λιονταριών μέσα από τις παραδοσιακές τελετές όπως «το βάπτισμα του λιονταριού» και το «πέρασμα του λιονταριού από τη γέφυρα»

Ο Sifu Λαμπάδας βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τη τοπική οργάνωση  Choy Lee Fut της Καντόνας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Επίσης κατά την διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε από την τοπική ένωση της Καντόνας, όλες οι αποστολές έκαναν μία μικρή επίδειξη με την ελληνική αποστολή να κάνει την αρχή.

Μια συνάντηση για το Choy Lee Fut όπου άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου μοιράζονται την ίδια αφοσίωση και αγάπη προς αυτό το σύστημα και τις αξίες του.

Το ταξίδι της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε σε ιστορικές περιοχές της νότιας Κίνας, κάνοντας μαθήματα στον χορό του λιονταριού δίνοντας βάση όχι μόνο στην εκμάθηση των  βημάτων αλλά και στην εκμάθηση της μουσικής. Μια μεγάλη ευκαιρία για τον εμπλουτισμό της ύλης του lion dance στην Ελλάδα μέσα από τους καλύτερους εισηγητές και χορευτές του χορού του λιονταριού.

Η Eλληνική ένωση Choy Lee Fut και προσωπικά ο sifu Λαμπάδας, δίνει μεγάλη σημασία στους δεσμούς μεταξύ των σχολών του choy lee fut και στην περεταίρω μάθηση και άμεση υλοποίηση της.