Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Κώστα Καράπαυλου και η πρωτοπόρος προσπάθεια του Δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου

71

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διαβάζω σε ένα όμορφο άρθρο του Κώστα Καράπαυλου με τίτλο «Έχω ένα όνειρο φίλοι μου» ( ΕΔΩ )

«Ονειρεύομαι:
Το Ναύπλιο να γίνει η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα προσφέρει την υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο Πι να μπορεί κάποιος να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να το φορτίζει συνάμα. 

Περί τα τέλη της επόμενης δεκαετίας υπολογίζεται ότι θα πωλούνται περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απ΄ ότι συμβατικά.  Ήδη κυκλοφορούν πολλά στην Ευρώπη.  Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τα αυτοκίνητα αυτά και οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 40% εφέτος!! Εμείς το ύπνο των αμέριμνων. Κάποια στιγμή ξένοι επισκέπτες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην χώρα μας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι Έλληνες θα ακολουθήσουν. Οι σπουδαίες πόλεις προηγούνται και προετοιμάζονται, οι μίζερες ακολουθούν λαχανιασμένες.»

 

Γράφει και πολλά άλλα, ο αξιόλογος Ναυπλιώτης. Παραμένω σ’ αυτό και καταγράφω κάτι που ίσως να μην γνωρίζει.

Πριν από ένα χρόνο, ένας Δήμαρχος επιχείρησε να κάνει πράξη το όνειρό σου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο προβλέποντας και Ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και ηλεκτρικά αμαξίδια αναπήρων.

Αυτός ο Δήμαρχος, υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εταίρους τον Δήμο Επιδαύρου και τον Δήμο Ερμιονίδας, γιατί ο πληθυσμός του Δήμου Ναυπλιέων δεν επαρκούσε να καλύψει το πληθυσμιακό κριτήριο.

Κάποιοι συμπολίτες σου, φίλε Κώστα, μόχθησαν για την προετοιμασία αυτής της πρότασης αυτής και ξοδεύτηκαν προσωπικά. Δεν το έμαθες ποτέ γιατί ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος παραμένει υπερβολικά σεμνός και αδύναμος να επικοινωνήσει το σπουδαίο έργο του ή τις ακόμη σπουδαιότερες δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει κάνει.

Η πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα URBAN, των τριών Δήμων, δεν έγινε αποδεκτή λόγω κάποιων τυπικών αδυναμιών ως προς την τήρηση των αναγκαίων κριτηρίων. Όμως υποβλήθηκε! Και αυτό λέει, πολύ απλά, πως κάποιοι ρομαντικοί μπορούν να ονειρεύονται –όπως εσύ- και συγχρόνως να ασκούν εξουσία. Μπορούν ακόμη να έχουν φίλους που τους στηρίζουν και που ζουν στον αιώνα που έρχεται και όχι στον αιώνα που φεύγει.

Ο Δημήτρης Κωστούρος σε πρόλαβε. Προσπάθησε πρώτος, πριν από σένα, ακούγοντας με ανοιχτό μυαλό φίλους του που αγαπούν το Ναύπλιον, όπως και συ.

Σκόνταψε όμως σε γραφειοκράτες των Βρυξελών που δεν πιστεύουν στην Ελληνική αρχή «το μικρό είναι όμορφο» αλλά ακολουθούν την λογική του τοκογλυφικού κεφαλαίου που προωθεί φαραωνικά έργα και σχέδια, παραβλέποντας τον παράγοντα Άνθρωπος και τις αξίες της Προσωπικότητας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αυτά, έτσι…. Για την ιστορία…