Συνεχίζονται οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τη ζωή και το έργο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια

19

Ξεκίνησαν χθες οι Τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Μεγάλου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στον Δήμο Ναυπλιέων, με την παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές του Ναυπλίου από εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας. Το πρόγραμμα στηρίχθηκε στην έκθεση της Βουλής για τον Εθνικό Κυβερνήτη, η οποία παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη προσαρμοσμένη εκδοχή στο Βουλευτικό με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7.30μμ με την ανάγνωση επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια στον χώρο που εκκλησιάστηκε για τελευταία φορά ο Κυβερνήτης, στον Άγιο Σπυρίδωνα. Οι επιστολές  υπό τον συμβολικό τίτλο «Διατελώ υμέτερος» (παραμένω δικός σας) θα αναγνωστούν από την Αιμιλία Βάλβη και την Ελπίδα Κομιανού, με τη μουσική συνοδεία μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου.

Σχετική ανάρτηση: https://akromolio.gr/2018/09/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BD%CE%B1/