Πληρώνουν τους βουλευτές του σκοπιανού κοινοβουλίου με 11.000 ευρώ για να προωθήσουν το δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα “Βέτσερ”

16

Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, η απόφαση για χρηματοδότηση των υπουργείων για την προπαγάνδιση του δημοψηφίσματος ακυρώθηκε και τα χρήματα θα διατεθούν σε βουλευτές που  θα δραστηριοποιηθούν για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Δεν έχει σημασία ποια θέση αυτός αντιπροσωπεύει, δηλαδή εάν είναι υπέρ του «ναι», «κατά» ή «μποϊκοτάζ», αρκεί να δείξει ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα. Θα του δοθεί, μάλιστα, και ο ανάλογος χρόνος που δικαιούται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Το Κοινοβούλιο θα προβεί σε μίσθωση μέσων ενημέρωσης σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που έχουν εκδώσει τιμοκατάλογο σύμφωνα με το βιβλίο κανόνων της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής- ΚΕΕ. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτόν,  τα κεφάλαια προς τα μέσα ενημέρωσης θα είναι αναλογικά ισότιμα αρκεί οι βουλευτές να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο για το είδος της εκστρατείας που θα ακολουθήσουν ώστε να τους δοθεί η αναλογούσα χρηματική δυνατότητα», είπε ο Μποσνιάκοφσκι, επικεφαλής της ΚΕΕ.

Λαμβανομένου υπ’ όψη ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της ΠΓΔΜ έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών κατανοεί ο καθένας πως με τον τρόπο αυτό προωθείται η άποψη της κυβέρνησης.