Περί αυτοδιοίκησης και εκλογών

22

Όπως αναφέρει η Δημοτική Παράταξη “Αναγέννεση για τον Δήμο Πύργου”, η ανάγκη έκδοσης αυτού του δελτίου τύπου προέρχεται από την ακατάσχετη εκλογολογία, δέκα τουλάχιστον υποψηφίων (όπως οι ίδιοι δηλώνουν) για τον Δημαρχικό θώκο του Δήμου Πύργου, κάτι που για εμάς δεν ισχύει.

Το μεστό σε μηνύματα Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ελάχιστοι από αυτούς πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν και οι υπόλοιποι ψάχνουν απλά μια καλή συμφωνία (ένα “deal”), δια μέσου του αλεξίπτωτου που τους άνοιξε ο “Κλεισθένης”  και η ακυβερνησία -συναλλαγές που αυτός επιφέρει.

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι περισσότεροι προσδοκούν απλά, διαμέσου συμφωνιών, να παζαρέψουν μια θέση Aντιδημάρχου, Πρόεδρου νομικού προσώπου κλπ. Είναι επίσης πολύ φανερό, και δεν το κρύβουν, ότι ήδη συνομιλούν για τις συνεργασίες του Β΄ γύρου! Το γιατί δεν κατεβαίνουν μαζί σε ίδιο κοινό ψηφοδέλτιο, το ανέφερα πιο επάνω, όμως επίσης είναι ένα πολύ παλιό και αισχρό κόλπο, το να δεσμεύσουν στα “μαντριά” περισσότερους υποψηφίους (ήδη έχουν ζαλίσει όλο τον κόσμο για υποψηφιότητες, χωρίς ίχνος αυτογνωσίας ή και ντροπής) και  να αποφύγουν έτσι κάποιο εκλογικό “ατύχημα”. Εξηγώ ότι “ατύχημα” είναι να συμπορευτεί κόσμος σε εκλογικό συνδυασμό, που ΔΕΝ είναι μέσα στο γρανάζι του συστήματος και θα αποτελείται από νέους κυρίως (και παλιούς), που η σκέψη τους ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τα στερεότυπα που κυριαρχούν εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον.

Για εμάς, λοιπόν, που ΔΕΝ είμαστε και ΔΕΝ θέλουμε να γίνουμε ΠΟΤΕ δόντι από το γρανάζι τους, η ανωτέρω πρακτική και μεθοδολογία, αποτελεί απλά ένα ακόμα δείγμα, το πόσο ΙΔΙΟΙ είναι ΟΛΟΙ και πόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ είμαστε εμείς.

Εμείς ΔΕΝ θα γίνουμε μέρος ή ουρά των εξελίξεων. Εμείς θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ τις εξελίξεις.

Εμείς δεν ψάχνουμε ανθρώπους, διαμέσου ρουσφετιών, υποσχέσεων, κομματικών μηχανισμών, απειλών κλπ. Εμείς θέλουμε να ψάξουν να μας βρουν όσοι πιστεύουν ότι ο τόπος αυτός ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ότι ο τόπος αυτός έχει πιάσει ΠΑΤΟ από συγκεκριμένες πολιτικές (και όλοι το αναγνωρίζουν αυτό στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους), ότι η αυτοδιοίκηση ΔΕΝ είναι μέσω ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ή ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ή ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ αλλά μέσο προσφοράς και καταξίωσης ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΕΡΓΩΝ που θα έχουν ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ. Εμείς αναζητούμε ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ πλέον. Αναζητούμε αυτούς που ΔΕΝ ανήκουν σε “μαντριά”, αλλά νιώθουν ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, ΓΕΝΝΑΙΟΙ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ και προπάντων ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ και ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ από την καθημερινότητα στον τόπο όπου ζούμε.

Νιώθουμε και είμαστε σίγουροι ότι το ήδη καταρτισμένο ψηφοδέλτιο (κατά 70%) είναι ΠΟΙΟΤΙΚΑ ό,τι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχει ποτέ υπάρξει. Όμως δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στις όποιες εξελίξεις, αλλά να γίνουμε εμείς οι εξελίξεις. Άρα λοιπόν χρειάζεται τώρα και η δική σας συμμετοχή. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», όπως λέει η διαχρονική σοφία του Λαού μας.

Υ.Γ.1. Σταματήστε επιτέλους τις γραφικότητες ορισμένοι περί αλίευσης υποψηφίων. Γελάει ο κόσμος σε πόλεις και χωριά

Υ.Γ.2. Τα κόμματα ας αφήσουν επιτέλους αυτήν την πόλη να ανασάνει. Είμαστε ήδη ο πάτος του βαρελιού «κατόπιν ενεργειών σας».

Υ.Γ.3. Ο πόλεμος, η λάσπη και η συκοφαντία είναι δεδομένη σε όποιον/-α αποφασίσει να συστρατευθεί με εμάς. Είπαμε: είμαι εκτός “συστήματος”.

Υ.Γ.4. Το παρόν δελτίο τύπου ΔΕΝ απευθύνεται σε ήδη “ευνουχισμένους” πολίτες. Απευθύνεται σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ανθρώπους στην σκέψη, από κάθε πλευρά.

 “Αναγέννεση για τον Δήμο Πύργου”