Μετά την τραγωδία στο «ΜΑΤΙ» υπό αμφισβήτηση τίθεται το δήθεν …. Δημοκρατικό μας πολίτευμα

191
Παύλος Δαγρές

γράφει ο Παύλος Δαγρές

Φαίνεται πως η διαφθορά έχει πλήξει θανάσιμα -εδώ και χρόνια- τη δημοκρατία στη χώρα.

Το επιβεβαιώνουν τα οδυνηρά αποτελέσματα απόρροια της αντισυνταγματικής λειτουργίας του δήθεν … δημοκρατικού μας κράτους.

Χρεοκοπία, διεθνής διασυρμός, πνιγμοί, ολοκαυτώματα, αυτοκτονίες. Τι άλλες συμφορές θα πρέπει να βιώσουμε για να πεισθούμε ότι το σημερινό πολίτευμα μόνο κατ’ ευφημισμό λέγεται Δημοκρατία.

Στην πραγματικότητα είναι πολίτευμα με ομοιότητες μεσαιωνικού τύπου, όπου –όπως και τότε– σημερινοί Βαρόνοι αυθαιρετούν ανενόχλητοι κρυφά και ΦΑΝΕΡΑ!!!

Παράνομα, αντισυνταγματικά, καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους ιδιοποιούνται αιγιαλούς και ακτές που αποτελούν δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Κομματιάζουν έτσι θρασύτατα το Δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Υπενθυμίζουμε τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος όπως αποτυπώνονται στο Σύνταγμα.

Άρθρο 4 παρ. 1 «Οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι των νόμων»

Παρ. 2 «Οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις»

Πλην όμως τον Σεπτέμβρη 2014 ο τότε Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ είχε δηλώσει ότι: «Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω επωνύμους παρεμβάλλεται ένα τείχος ασυλίας» Στην ουσία ο κ. ΡΑΚΙΤΖΗΣ επιβεβαιώνει την συνταγματική εκτροπή.

Το τραγικό είναι ότι  παράνομα και αντισυνταγματικά ενήργησαν προς ίδιον όφελος και πρώην Πρωθυπουργοί, υπουργοί κλπ.

Πρώην Πρωθυπουργός έκτισε εντός Αρχαιολογικής Ζώνης Α όπου απαγορεύεται παντελώς η δόμηση.

Άλλος τέως περιέφραξε μεγάλης έκτασης Αιγιαλού.

Μάλιστα οι παρανομούντες φανερά αυτοί κύριοι … συμμετείχαν στα υπουργικά συμβούλια για την επιλογή της τότε ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Σε παρόμοια συμβούλια είχε λάβει μέρος και ο εντιμότατος … ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.

Να γιατί χρόνια φωνάζουμε ότι  η ηγεσία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να εκλέγεται από συμβούλιο ανώτατων Δικαστών.

Διότι αν αυτό συνέβαινε πιστεύουμε ότι και οι  κ. κ. Δικαστές και Εισαγγελείς διαφορετικά θα ενεργούσαν.

Σε συνεχόμενα δημοσιεύματα ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Κόκκινος έχει επισημάνει ότι για το κατάστημα του τόπου τεράστια ευθύνη φέρουν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς διότι αν ασκούσαν τα καθήκοντά τους με αντικειμενικότητα και επιμέλεια η διαφθορά θα είχε εκλείψει και το κράτος δικαίου θα είχε εδραιωθεί.

Αξιότιμοι κ.κ. Εισαγγελείς σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 27, παρ. 1, 31, 36 και 43) ο Εισαγγελέας ασκεί την ποινική δίωξη για κάθε αξιόποινη πράξη διωκόμενη αυτεπαγγέτως.

Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 23 παρ. 1 του ΑΝ 1539/1938 περί προστασίας δημοσίων κτημάτων όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ. 2 του ΑΝ263/1968 «Ο αυτογνωμόνως επιλαμβανόμενος οιοδήποτε δημοσίου κτήματος ευρισκομένου αναμφισβητήτως υπό την κατοχή του δημοσίου τιμωρείται διωκόμενος και αυτεπαγγέλτως»

Πόσες άραγε ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί αυτεπαγγέλτως από τους κ.κ. Εισαγγελείς σε ορατές από όλους παρανομίες όπου επώνυμοι έχουν ιδιοποιηθεί δημοσίους χώρους αιγιαλούς, παραλίες έχουν οικοδομήσει ακόμα και μέσα στη θάλασσα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δυστυχώς το κράτος της αδικίας, του ψεύδους, της διαπλοκής, της φαυλότητας και της υποκρισίας, που υπηρετείται από κομπλεξικούς ανίκανους και ενίοτε δοσίλογους πολιτικούς και αξιωματούχους, έφερε την τραγωδία σε «Μάντρα» και «Μάτι».

Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστοι Δήμαρχοι – όχι φυσικά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας – οι οποίοι εφαρμόζοντας το Νόμο απελευθέρωσαν ακτές που κάποιοι παράνομοι είχαν ιδιοποιηθεί.

Εάν αυτό είχε συμβεί και στο «ΜΑΤΙ» πολλοί συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους εγκλωβισμένοι στο συνδυασμό Πυρκαγιά αποκλεισμένων ακτών, χωρίς διέξοδο στη θάλασσα σήμερα οι συνάνθρωποί μας αυτοί θα ήταν στη ζωή.

Για το έγκλημα αυτό βαρύνονται πολλοί κρατικοί αξιωματούχοι οι οποίοι αγνόησαν προκλητικά τους υπάρχοντες νόμους αλλά και πρόσφατης απόφασης του Ε! Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας το 2014 όπου εξέδωσαν απόφαση όπως κατεδαφιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα  που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, Αιγιαλούς και θάλασσες.

Δυστυχώς η διαφθορά, η διαπλοκή, η αδικία, έπληξε το Δημοκρατικό μας πολίτευμα και το μετέτρεψε σε ένα αιμοσταγή τέρας που πνίγει, καίει και ωθεί πολλούς Έλληνες στην αυτοκτονία.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

«ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

Κιν: 6943570958