Κανένας από όσους έκαναν την Πατρίδα μεγάλη δεν ήταν ρεαλιστής, πραγματιστής και συνετός (Με αφορμή τη θέση Μητσοτάκη για τη σύνθεση ονομασία της ΠΓΔΜ)

94

Ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο τον πρόεδρο της ΝΔ: «εάν συμφωνεί με τη σύνθεση ονομασία της ΠΓΔΜ και εάν θα αγωνιστεί για να αποτραπεί».

Με την απάντηση του ως δημοσιογράφος έβγαλα ένα συμπέρασμα. Ως πολίτης και Μακεδόνας πήρα μία τεράστια απογοήτευση!

Μίλησε για ρεαλισμό και για ανάγκη να επιλέγουμε τις μάχες που θα δώσουμε, καθώς πιστεύει αταλάντευτα πως η σύνθεση ονομασία, όσο κι αν προκαλεί αποστροφή είναι το μικρότερο κακό, σε σχέση με την “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας συνετός πολιτικός, καθώς απέφυγε τον δρόμο της μεγαλοστομίας, που θα του ήταν πολύ ευκολότερος. Απάντησε με ειλικρίνεια. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης της δικής του αλήθειας αντί να ανεβεί το κάγκελο του λαϊκισμού. Μπράβο του γιατί αυτό δείχνει συγκρότηση και σοβαρότητα. Είναι ωραίο να βλέπεις πολιτικούς που μπορούν και αντιστέκονται προτιμώντας την ουσία της θέσης τους από το χάιδεμα των αυτιών του ακροατηρίου. Θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να ξεστομίσει κάτι το ηρωικό τώρα για να κερδίσει τη συμπάθειες, ακόμη κι αν ήξερε πως στο μέλλον θα έπρεπε να το μαζέψει. 
Ως πολίτης όμως δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα κάτι άλλο από απογοήτευση για την απάντηση αυτή. Ποιος δεν την περίμενε άλλωστε. Από την εποχή του Ίωνα Δραγούμη το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών ήταν μέσα στον “ρεαλισμό” όταν επρόκειτο για τη Μακεδονία και τα δίκαια της.
Αλλά δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ξεχνά κάτι. Ρεαλιστής πρέπει να είναι κάθε πολιτικός όταν μιλά για δείκτες, ΑΕΠ, φόρους, στατιστικές και άλλα ποταπά. Όταν μιλάει για την Πατρίδα δεν υπάρχει “ρεαλισμός”, υπάρχει πάθος, καθήκον και διάθεση για αγώνα. Κανένας από όσους έκαναν την Πατρίδα μεγάλη δεν ήταν ρεαλιστής, πραγματιστής και συνετός.

https://youtu.be/jsH6rYY63Ps

( Από το Facebook του Christos Nikolaidis βρίσκεται στην τοποθεσία Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”».