Η παρέμβαση Καμπόσου άνοιξε το δρόμο για θετικές εξελίξεις στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών της Αργολίδας

36
Οι μαθητές αναγνώρισαν το ενδιαφέρον του για την επίλυση του προβλήματος μεταφοράς τους στα σχολεία.

Η εκρηκτική και πολυδιάστατη παρέμβαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, ανατάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα και προκάλεσε σειρά θετικών εξελίξεων που, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες ομολογούν, μπορεί να επιφέρει την ομαλή λειτουργία του συστήματος μεταφοράς, ακόμη από αύριο Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης υιοθέτησε την άποψη Καμπόσου για προσωπική παρέμβαση και ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το ΚΤΕΛ δεν θεωρούσε αξιόπιστο συνομιλητή τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο.

Το ΚΤΕΛ Αργολίδας, ανταποκρινόμενα στο αίτημα Καμπόσου, επανεξέτασαν την απόφασή τους και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να προσέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων, στην Τρίπολη, προς αναζήτηση εφικτής και άμεσης λύσης του προβλήματος.

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, πρόβαλλαν πολύπλευρα το πρόβλημα, τις εκρηκτικές και πιεστικές παρεμβάσεις του Δημήτρη Καμπόσου και την αδυναμία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας να δώσει άμεση λύση για επανεκκίνηση του συστήματος μεταφοράς μαθητών που … δεν ξεκίνησε ποτέ, για το 80% του μαθητικού πληθυσμού.

Οι μαθητές, συνέβαλαν στην μεγιστοποίηση της πίεσης προχωρώντας σε πορείες, μοτοπορείες, απειλές για καταλήψεις και άμεσες διαβουλεύσεις με ΚΤΕΛ και αντιπεριφέρεια. Η Δικαιοσύνη έδειξε ενδιαφέρον για τους κινδύνους που προέκυπταν για την ασφάλεια των μαθητών από τις εκτός λεωφορείων μετακινήσεις, προκειμένου να μη χάσουν τα μαθήματά τους.

Η δημόσια αποφορά στο πρόσωπό του είχε ως αποτέλεσμα την καταφανή προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου να αποτινάξει από επάνω του τις πολιτικές και όχι μόνον ευθύνες. Η ακραία κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αργολίδα, λόγω κατάρρευσης του συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, τον οδήγησε σε συναντήσεις με γονείς, μαθητές και δημοσιογράφους, με βασική υπερασπιστική γραμμή «εγώ δεν φταίω, ο νόμος με εμποδίζει να πάρω άλλες πρωτοβουλίες». Και, ακόμη, «το ΚΤΕΛ ευθύνεται. Δεν ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις μου ούτε συμμετέχει στο διαγωνισμό».

Οι γονείς, απελπισμένοι και υπό το βάρος της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταντο, αλλά και του φόβου για πιθανό τροχαίο ατύχημα στα παιδιά τους που επιχειρούσαν να μεταβούν στις σχολικές μονάδες με ποδήλατα, μηχανάκια ή και περπατώντας, στράφηκαν προς τους Δημάρχους.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, υιοθέτησε την αγωνία των γoνιών και η αντίδρασή του «ταρακούνησε το ημιπαράλυτο σύστημα», θέτοντας σε κίνηση τις διαδικασίες επίλυσης ενός επαναλαμβανόμενου προβλήματος που θα έπρεπε έχει λυθεί από την αντιπεριφέρεια Αργολίδας. Αρκούσε μόνον οι αιρετοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να είχαν επιδείξει λίγο ενδιαφέρον και πολύ σεβασμό προς τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τον θεσμό.

Με δεδομένο ότι αυτή η ανικανότητα έγκαιρης και άμεσης αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, παρουσιάζεται μόνον στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και πουθενά αλλού σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο κ. Χειβιδόπουλος θα έπρεπε να έχει το πολιτικό ήθος και σθένος να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη από την κοινωνία που τον μισθοδοτεί για να επιλύει προβλήματα και όχι δηλώνει «Ναι δική μου είναι η ευθύνη ρύθμισης της μεταφοράς των μαθητών αλλά… εγώ δεν φταίω».

Νικηφόρος Λυκίδης