Η “Λευκή Νύχτα” του Άργους δικαίωσε τους διοργανωτές και έφερε χαμόγελο στον κόσμο και τα μαγαζιά

200
Η Λευκή Νύχτα του Άργους εξελίχθηκε σε γιορτή για όλους, επισκέπτες και μαγαζάτορες

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης “Λευκής Νύχτας”, στο Άργος, αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο της πόλης και τους κατοίκους των γύρω χωριών (που δείχνουν να συνειδητοποιούν ότι το Άργος είναι η πρωτεύουσα του δικού τους Δήμου), και έφερε πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Το γεφυράκι, σύμβολο της ανάπλασης της πλατείας έχει εξελιχθεί σε σημείο ραντεβού. Για να το περάσει ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος χρειάσθηκε 10 ολόκληρα λεπτά, καθώς ο κόσμος του εξέφραζε τις θετικές του εντυπώσεις.

Από νωρίς, οι DJ έδιναν τον τόνο και τα φωταγωγημένα μαγαζιά έδιναν το χρώμα. Παρά το γεγονός ότι όλα τα καφέ και τα μεζεδοπωλεία  «φράκαραν από τον πολύ κόσμο». οι δρόμοι και η αναμορφωμένη πλατεία έσφυζαν από ζωή, με τον κόσμο να περπατάει, να χορεύει, να μπαίνει στα μαγαζιά και να ψωνίζει αξιοποιώντας τις πραγματικά μεγάλες προσφορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μια κοπέλα μπορούσε να ντυθεί πλήρως με αγορές που κόστιζαν λιγότερο από 35 ευρώ (παπούτσια, τσάντα, μπλούζα και φούστα ή παντελόνι).

Οι “Ιμάμ μπαϊλντί” αποδείχθηκαν καλή επιλογή καθώς άρεσαν στον κόσμο που τους περίμενε να ξεκινήσουν το πρόγραμμα στις 11.00 το βράδυ και να συνεχίσουν, συνοδευόμενοι από τη νεολαία μέχρι τις 1.00 το πρωί.

Περπάτησα, περπάτησα επί τρεις ώρες, με την παρέα μου, κάνοντας γύρω γύρω, από την σταραγορά μέχρι τον παλαιό σταθμό του ΚΤΕΛ στην Δαναού. Με εντυπωσίασε το πλήθος, η κινητικότητά του και τα χαμογελαστά πρόσωπα.

Να προσθέσω ότι το ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης αποδείχθηκε σωτήριος για τις χιλιάδες των επισκεπτών καθώς φιλοξένησε ανέτως, εκατοντάδες Ι.Χ. και μέλιστα με καλό φωτισμό και φύλαξη.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, που ήταν ο βασικός εταίρος συνδιοργανωτής, από κοινού με τον Δήμα Άργους Μυκηνών, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Αντώνης Καλοθέου. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, Αντώνης Καλοθέου, «Από την διοργάνωση αυτή τα οφέλη ήταν πολλαπλά.

1) Φέραμε κόσμο στο Άργος από άλλες περιοχές .

2) Δούλεψαν λίγο ως πολύ ΟΛΑ τα καταστήματα, εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

3) Ο κόσμος έμεινε διπλά κερδισμένος, ψώνισε εκπτωτικά και συγχρόνως διασκέδασε».

Π.Ι.Δ.