Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Παναγιώτης (Τάκης) Μεγαλοοικονόμου. Συμμαχητής του Διγενή στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και στην συλλογή οπλισμού για την ΕΟΚΑ

376

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Παναγιώτης (Τάκης) Μεγαλοοικονόμου ένας από τους τελευταίους μαχητές δίπλα στο Διγενή στα χρόνια της εθνικής αντίστασης στην Αθήνα αλλά και από τους πολύ έμπιστους ώστε να του αναθέσει την συλλογή οπλισμού και πυρομαχικών για την ΕΟΚΑ από μονάδες του ελληνικού στρατού.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο 2ο κοιμητήριο του Κορωπίου.

Είχαμε συναντηθεί τον Φεβρουάριο αυτού του χρόνου και μίλησε για την δράση του στην διάρκεια της κατοχής, την ανακάλυψη μαζί με ένα Άγγλο αξιωματικό ένα τούνελ που έκρυβε μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών έτοιμα για πυροδότηση κάτω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 1944 σε σκοπό την δολοφονία του Τσώρτσιλ. Επίσης μας περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες το πώς οργάνωσε μαζί με άλλους κατόπιν εντολής του Διγενή την συλλογή όπλων και πυρομαχικών από στρατιωτικές μονάδες κυρίως της Αττικής για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Αιωνία του η μνήμη.

Σπύρος Δημητρίου

ΠΗΓΗ: Facebook του Σπύρος Δημητρίου