Πρωτοβουλία εκλογικής συνεργασίας κομμάτων και στελεχών του Εθνικιστικού και Πατριωτικού χώρου

194
Καρατζαφέρης, Κώνστας, Κρανιδιώτης, Καπερνάρος

Καταξιωμένα αγωνιστικά και ανιδιοτελή πολιτικά, στελέχη του Εθνικιστικού χώρου, ανέλαβαν πρωτοβουλία κοινής παρουσίας στις εκλογές του 2019, όλων όσων δραστηριοποιούνται στον -χωρίς πολιτική έκφραση- ευρύ πολιτικό χώρο που διακρίνεται για τις Εθνικές και Κοινωνικές του ευαισθησίες.

Η δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (ΕΣΟ), ήταν η πρώτη ενέργεια και η δραστηριοποίησή του προς την κατεύθυνση της συνεύρεσης των εκτός κοινοβουλίου πολιτικών αρχηγών, με σκοπό την από κοινού κάθοδο στις εκλογές, φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Το ψήφισμα -έκκληση σύμπραξης κοινού πολιτικού φορέως- που συνυπογράφουν (διαδικτυακά) ήδη, εκατοντάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα, προωθήθηκε με προσωπική επαφή ή με ηλεκτρονική αποστολή, σε είκοσι περίπου γνωστές πολιτικές προσωπικότητες, οι πλείστοι των οποίων έδειξαν να συμφωνούν με την προσπάθεια του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (ΕΣΟ), «Ξεκίνησε εχθές η επίδοση του ψηφίσματος του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου στους πολιτικούς αρχηγούς. Στην Αθήνα το ΕΣΟ εκπροσωπήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Πύργου, Χάρη Μιχαλακόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λαμιέων Γεώργιο Σαγιά και τον κ. Μιλτιάδη Κρεμμύδα. Το ψήφισμα παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου κ. Εμμανουήλ Κώνστας, ο Πρόεδρος του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού Βασίλειος Καπερνάρος και για λογαριασμό του Προέδρου της Νέας Δεξιάς Φαήλου Κρανιδιώτη, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δούμας.

Στη Θεσσαλονίκη το ψήφισμα επέδωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Θεσσαλονίκη – Πόλη Ελληνική Ιωάννης Κουριαννίδης. Το ψήφισμα για λογαριασμό του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου παρέλαβε η κ. Δήμητρα Ρετσινά, για την Ελεύθερη Πατρίδα ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασιλειάδης και από το Κίνημα Ελευθερία ο Πρόεδρος Γιώργος Σύρπης».