Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Παναγιώτης (Τάκης) Μεγαλοοικονόμου. Συμμαχητής του Διγενή στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και στην συλλογή οπλισμού για την ΕΟΚΑ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Παναγιώτης (Τάκης) Μεγαλοοικονόμου ένας από τους τελευταίους μαχητές δίπλα στο Διγενή στα χρόνια της εθνικής αντίστασης στην Αθήνα αλλά και από τους πολύ έμπιστους ώστε να του αναθέσει την συλλογή οπλισμού και πυρομαχικών για την ΕΟΚΑ από μονάδες του ελληνικού στρατού.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο 2ο κοιμητήριο του Κορωπίου.

Είχαμε συναντηθεί τον Φεβρουάριο αυτού του χρόνου και μίλησε για την δράση του στην διάρκεια της κατοχής, την ανακάλυψη μαζί με ένα Άγγλο αξιωματικό ένα τούνελ που έκρυβε μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών έτοιμα για πυροδότηση κάτω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 1944 σε σκοπό την δολοφονία του Τσώρτσιλ. Επίσης μας περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες το πώς οργάνωσε μαζί με άλλους κατόπιν εντολής του Διγενή την συλλογή όπλων και πυρομαχικών από στρατιωτικές μονάδες κυρίως της Αττικής για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Αιωνία του η μνήμη.

Σπύρος Δημητρίου

ΠΗΓΗ: Facebook του Σπύρος Δημητρίου

 

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Σύνοδος στο Μαρακές για την ελεύθερη μετανάστευση. Μήπως αυτό είναι το τέλος;

γράφει ο Τάκης Δακογλου Αν δεν ήταν ο Τραμπ δεν θα είχαμε πάρει χαμπάρι τι ...