Έφυγε σήμερα από κοντά μας η φίλη μας Χαρά Κοσεγιάν. Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας την Πέμπτη 23 Αυγούστου, σε ηλικία 54 ετών.
Είχε δώσει πριν από λίγα χρόνια την πρώτη μάχη της με σοβαρή ασθένεια και είχε καταφέρει να βγει νικήτρια. Τη δεύτερη φορά, δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο…
Η αρμενικής καταγωγής Χαρά Κοσεγιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, και ζούσε μόνιμα στη Ρόδο, όπου είχε τη θέση της σχολικής συμβούλου φιλολόγων Δωδεκανήσου. Ήταν παντρεμένη και έχει έναν γιο. Η παρουσία της στο Ναύπλιο ήταν συχνή και διατηρούσε επαφές με τους συμπατριώτες της.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 5 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μαλανδρένι Άργολίδας. Η σορός της θα βρίσκεται στον Ναό από τις 4 μμ.
Η Χαρά Κοσεγιάν σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστήμιου. Επιπλέον, εξειδικεύτηκε στη διδακτική της γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Είχε δημοσιεύσει πλέον των 90 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων, και είχε εκδόσει επιστημονικά βιβλία: «Λουκιανού Αληθής Ιστορία Α΄», «Αρχαία επιβιώματα στα Νεοελληνικά δημοτικά τραγούδια», «Η αξιοποίηση των κόμικς στην εκπαίδευση».
Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1998 με το έργο «Πευκοβελόνες». Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά της: «Έχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι», «Γλυκό με θλιμμένα καρύδια», «Ανατέλλει και στη Ντέια», «Η Λοχεία της Απουσίας», «Ναϊρί» ενώ το διήγημά της «Ο Αρμένης» δραματοποιήθηκε για το θέατρο. Είχε δημοσιεύσει ποιήματα σε συλλογικούς τόμους, διηγήματα σε περιοδικά, και είχε διεξάγει έρευνες που αφορούν τη Λογοτεχνία και έχουν δημοσιευτεί σε καλλιτεχνικά περιοδικά.
Σ’ εμάς ήταν γνωστή από τον “ΑΡΜΕΝΗ”, το έργο που είχε παρουσιάσει στο ΑΡΤίκι ο Τάσος ο Μπλάτζιος. Είχε παρευρεθεί και η ίδια, ενώ πιάνο έπαιξε ο γιος της Φωτεινός.
Καλό σου ταξίδι Χαρά μου.
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
- ΑΡΓΟΛΙΔΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- Έκτακτα γεγονότα
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- Κύτταρα πολιτισμού