ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ (για τα απορρίμματα)

72

Τατούλης και λοιποί

Η επιμονή του Πέτρου Τατούλη στην επιβολή της σύμβασης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κόστισε στην παράταξή του δύο διασπάσεις και το ηθικό γκριζάρισμα των Συμβούλων του για συνενοχή σε μία σύμβαση αρπαχτής.

Απομένει να δούμε αν οι εκλογές του Μαΐου 2019 θα φέρουν την ανακύκλωση των πολιτικών αυτής της Φαραωνικής σύμβασης ή αν θα φέρουν την απόρριψή τους στα σκουπίδια.

 Το τέλος των Οικολόγων

Στην Πελοπόννησο η “συνεργασιμότητα” της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, των Οικολόγων Πρασίνων, με τις επιλογές Τατούλη στην γενικότερη πολιτική του, έφερε σαν αποτέλεσμα την κατάταξη του κόμματος που εκπροσωπεί στην ίδια κατηγορία με τα κυβερνητικά ομόλογα δηλαδή, στην κατηγορία σκουπίδια.

Δημοτικά σκουπίδια

Δεν ενόχλησε τους παλιούς Ναυπλιώτες η κατάργηση του τοπωνύμιου «5 αδέλφια» και η αντικατάστασή του, επί το προοδευτικότερο, με το νέο όνομα «κανόνια». Ούτε τους ενόχλησε η απόσυρση των κάδων ανακύκλωσης και των κάδων απορριμμάτων από την Παλιά Πόλη. Προφανώς ήταν απασχολημένοι στο πως θα πάρουν την κάρτα που θα σηκώνει την μπάρα.

Η πόλη έχει αντιδήμαρχο για τα σκουπίδια, που είναι ξένος προς την ιστορία του Ναυπλίου. Τουλάχιστον, ας του υποδειχθεί ότι «οι αποφάσεις του πρέπει να ανακληθούν» μια και ο ίδιος «δεν ανακαλείται» λόγω εκλογών.

Α-ΓΝΩΣΤΟΣ