Τέλος Αυγούστου-Θλιβερές μνήμες

22
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Τέλος Αυγούστου του 1922. Οι Έλληνες της Σμύρνης θα ξυπνήσουν το πρωί της 27ης Αυγούστου του 1922, μέσα σε μια φρίκη, σύγχυση και τρόμο. Η κεμαλική «δημοκρατία», γεννήθηκε έτσι όπως της ταίριαζε, πάνω σε στάχτες και πτώματα. Κι έτσι συνεχίζει να πορεύεται.

Ερευνώντας το ωροσκόπιο της ανατολής του ηλίου της 27ης Αυγούστου του 1922, βλέπω πως ο Δίας μόλις έχει ξεφύγει από μια συζυγία με τον Κρόνο, και οι δυο πλανήτες δυνατοί, στο ζώδιο του Ζυγού. Ο Άρης που συμβολίζει το στρατό, βρίσκεται πάνω στο «σιδερένιο» ζώδιο του Τοξότη και χτυπάει με τετραγωνική όψη τον Ερμή, που συμβολίζει το λαό. Ο Ουρανός πάνω στους Ιχθείς, από τον οίκο των ανοιχτών εχθρών, χτυπάει με αντίθεση τον ωροσκόπο. Ο Ποσειδώνας μέσα στον οίκο των κρυφών εχθρών, βρίσκεται πάνω στο Λέοντα, ζώδιο εξουσίας, και ο Πλούτων πάνω στον Καρκίνο, μάχεται με τον Κρόνο.

Ο Πλούτων βρισκόταν στον Καρκίνο από το 1914 έως το 1939, εποχή του Α΄παγκοσμίου πολέμου και του μεσοπολέμου. Ήταν μια εποχή που ξεκληρίστηκαν οικογένειες, διαλύθηκαν πατρίδες, υπήρχε μεγάλη πείνα και φτώχεια, και οδήγησε τελικά στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Με τον Ουρανό στους Ιχθείς (1919-1928) γιγαντώνεται ο Ισλαμικός φανατισμός και παραλογισμός και κυριαρχεί η ιδέα της απελευθέρωσης από μια δήθεν καταπίεση.

Ο Ποσειδώνας στο Λέοντα από τον Ιούλιο του 1915 μέχρι το Σεπτέμβριο του 1928, δείχνει ότι επικρατεί η άποψη πως όλα τα προηγούμενα θα τα πετύχουμε μόνο αν έχουμε την απόλυτη εξουσία στα χέρια μας.

Μελετώντας το γενέθλιο ωροσκόπιο της Τουρκίας, βλέπουμε ότι πρόκειται για μια χώρα όπου η διπλωματία διεξάγεται μέσω διπλοπροσωπίας, μυστικών υπηρεσιών και παρακράτους. Υπάρχει υπερβολική αλαζονεία που πηγάζει από το Οθωμανικό παρελθόν, και που κάνει τον εκάστοτε αρχηγό του κράτους να πιστεύει πως είναι Θεός.

Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης έλεγαν πως για κάθε ίδρυση κράτους, ή άνοδο κάποιων ατόμων στην εξουσία, η συζυγία Κρόνου και Δία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε το 1285 κοντά σε σύνοδο Κρόνου – Δία πάνω στο πολεμικό ζώδιο του Τοξότη. Το 1305, άλλη μια σύνοδος αυτών των πλανητών στο ζώδιο του Ζυγού, δίνει στους Οθωμανούς την ώθηση για νίκες και κατακτήσεις στην Ευρώπη, και την κατάκτηση της Ρόδου το 1308. Μια τέτοια σύνοδος το 1444 στο ζώδιο του Καρκίνου, έφερε στο θρόνο τον Μεχμέτ τον Β, τον φιλόδοξο σουλτάνο, που ήταν αποφασισμένος να ιδρύσει μια παντοδύναμη αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, πράγμα που κατάφερε να πετύχει.

Η καταστροφή της Σμύρνης και ο αφανισμός του Ελληνικού στοιχείου από την Ιωνία, ξεκίνησε μετά από μια τέτοια σύνοδο. Το ξημέρωμα της 27ης Αυγούστου του 1922 μαζί με τον ωροσκόπο ανέτειλε το αστέρι El Kophrah του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου, που δείχνει την εκδικητικότητα και το μίσος που κρυβόταν τόσα χρόνια. Αλλά και η μυθολογία μας έχει συνδυάσει αυτό το αστέρι με το μίσος, το μίσος όμως μιας γυναίκας απατημένης και πληγωμένης, της Θεάς Ήρας. Η Ήρα ζήλεψε την Καλλιστώ την βασιλοπούλα από την Αρκαδία, που ξελόγιασε τον άντρα της το Δία, και τη μεταμόρφωσε σε αρκούδα. Ο Δίας όμως την αποζημίωσε, στέλνοντάς την στον ουρανό, να λαμποκοπάει και να καμαρώνει κάθε νύχτα.