Ο Τάσος Σαλεσιώτης και οι Δημοτικές εκλογές στο Ναύπλιον

68
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η υποψηφιότητα του Τάσου Σαλεσιώτη για την διεκδίκηση του Δήμου Ναυπλιέων, συζητείται πολλούς μήνες τώρα στα καφενεία και στο περιβάλλον των υποψηφίων. Ο ίδιος, παλιά αλεπού, δεν κάνει δηλώσεις αφήνοντας τις φήμες να κάνουν την επικοινωνιακή δουλειά. Φήμες που ο ίδιος φροντίζει να τροφοδοτεί με προσωπικές συναντήσεις «εκλογικού ενδιαφέροντος».

Ο τέως Νομάρχης (κέρδισε με μετωπικό ψηφοδέλτιο τον Σαραβάκο, αλλά έχασε με προσωπικό ψηφοδέλτιο από τον Σωτηρόπουλο), ελεύθερος κομματικών υποχρεώσεων, ζυγίζει τις καταστάσεις και μελετά τις εξελίξεις καιροφυλακτώντας να δει το καταστάλαγμα στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ, του Γραμματικόπουλου και της «άλλης πρότασης».

Η κάθοδος Σαλεσιώτη, θα μεταφέρει το ενδιαφέρον των εκλογών στο ερώτημα «ποιος θα έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο». Δηλαδή, ποιος θα αποκτήσει το δικαίωμα εκλογής του ως Δημάρχου, την δεύτερη Κυριακή.

Αντιθέτως, η μη κάθοδός του, μετατρέπει το ερώτημα σε «τι ποσοστό θα πάρει ο πρώτος στον πρώτο γύρο». Δηλαδή, ποιος θα είναι ο ρόλος των μικρών στην τελική έκβαση της μάχης και πως θα μοιραστούν οι θέσεις εξουσίας για την επόμενη ημέρα.

Έχει ελπίδες ο Τάσος Σαλεσιώτης για να εκλεγεί και να διοικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων στην δημιουργική 4ετία 2019-2023; Θα αντέξει ο Κωστούρος στην απογύμνωση Πασοκογενών ψηφοφόρων που θα του επιφέρει; Θα μπορέσει ο κορυφαίος Πολεοδόμος να εκφράσει την «Εναλλακτική επιλογή» στην δύσκολη μάχη Κωστούρου –Αναγνωσταρά; Θα έχει την επικοινωνιακή δεινότητα, ο τέως Νομάρχης να εκφράσει το σύνθημα του «Έμπειρου στην αυτοδιοίκηση και συγχρόνως, αδοκίμαστου στον Δήμο»;

Η απάντηση είναι πολύ νωρίς για να δοθεί. Το βέβαιο όμως είναι πως, ο Τάσος Σαλεσιώτης θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ναυπλιέων, είτε διεκδικήσει τον Δήμο είτε όχι.