Ο Κομήτης Χαλκ περνάει ξυστά από τη γη

579
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Δεν μας έφταναν οι μαγνητικές καταιγίδες, οι απανωτές εκλείψεις, τα ματωμένα φεγγάρια και ο κόκκινος Άρης, έχουμε και τον κομήτη Χαλκ. Τι σας θυμίζει το όνομα; Θυμάστε εκείνον τον φανταστικό ήρωα, που μεταμορφωνόταν σε πράσινο γίγαντα ονόματι Χαλκ, και δεν ήξερε πώς να συγκρατήσει το θυμό του; Τώρα έδωσαν το όνομά του σ’ αυτόν τον κομήτη, λόγω του πράσινου χρώματός του.

Όπως είχα γράψει και παλιότερα, κομήτες ονομάζονται τα ουράνια σώματα, που πήραν το όνομά τους από την Ελληνική λέξη «κόμη», επειδή λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας, μοιάζουν σαν να έχουν μια φλόγινη χαίτη. Οι πρόγονοί μας θεωρούσαν τους κομήτες ως οιωνούς κακών ειδήσεων. Τα συμπεράσματα αυτά τα είχαν βγάλει συνδέοντας τη διέλευση των κομητών, με τα γεγονότα που συνέβαιναν πάνω στη γη. Ανάλογα με την όψη τους, οι κομήτες, είχαν και ονόματα, υπήρχαν οι ξιφίοι, οι ακοντίοι, οι κερατίοι, οι πωγωνίοι, οι πυθίοι, οι δισκοειδείς, οι ίππειοι, οι κυπάρισσοι και οι λαμπαδίες.

Ένας Έλληνας και ένας Βρετανός ερευνητής, μελετώντας  κάποια μυστηριώδη σχέδια χαραγμένα στην περιοχή Γκεμπεκλί Τεπέ της Νότιας Τουρκίας, υπολόγισαν ότι πριν από 13.000 χρόνια περίπου, ένας καταστροφικός κομήτης είχε πέσει στη γη. Η πτώση αυτή είχε ως συνέπεια να σκεπαστεί η γη από μια πυκνή σκόνη που μπλόκαρε τον Ήλιο, και να φέρει μια εποχή παγετώνων, που ονομάστηκε Περίοδος της Νεότερης Δρυάδας.

Ο δικός μας κομήτης, ο Χαλκ, είναι γιγάντιος, και διασχίζει αυτή την εποχή τον ουρανό, πλησιάζοντας τον ήλιο. Θα προσεγγίσει τη γη σε απόσταση ασφαλείας, 113 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Το πράσινο χρώμα του οφείλεται σε μόρια κυανίου και άνθρακα, και η επίσημη ονομασία του είναι C/2017 S3. Πιθανότατα να είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το ηλιακό μας σύστημα.

Δεν είναι όμως μόνο ο Χαλκ το κυριότερο φαινόμενο του Αυγούστου. Για μας, μεγαλύτερη σημασία έχει η τελευταία έκλειψη της χρονιάς, στις 11 του μήνα, και είναι μερική Ηλιακή, μη ορατή από την Ελλάδα. Θα γίνει στις 18 περίπου μοίρες του Λέοντα, και θα συμβεί μέσα στον 10 οίκο, τον οίκο της εξουσίας.

Σπανίως μια έκλειψη φέρνει ευχάριστες ειδήσεις, διότι «εκλείπει» το φως, είτε της Σελήνης είτε του Ηλίου. Από τα πολύ αρχαία χρόνια, η έκλειψη θεωρούνταν κακός οιωνός, και με τις γνώσεις που είχαν, υπολόγιζαν το τι θα μπορούσε να συμβεί, πότε και σε πιο μέρος.

Αυτή εδώ η έκλειψη, δείχνει ότι η κάθε είδους εξουσία, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες. Δυσκολίες και προβλήματα όμως θα εμφανιστούν και στους κύκλους της Εκκλησίας, σε όλους τους έχοντας θέσεις κύρους, καθώς και στη νεολαία. Μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, ύποπτες κινήσεις στρατευμάτων, φυλακίσεις, μίσος, δολοφονίες, ληστείες, και καταστροφές, είναι τα δώρα που κουβαλάει αυτή η έκλειψη.

Ένα αστέρι με το όνομα Giansar, στην ουρά του αστερισμού του Δράκου, πάνω στο Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της έκλειψης, μας βάζει σε σκέψεις. Στη μυθολογία μας αναφέρεται ο Δράκος, ως φύλακας των μήλων των Εσπερίδων, που ήταν θεϊκό δώρο της μάνας γης στους γάμους του Δία με την Ήρα. Τότε, ο δράκος εκείνος, εξοντώθηκε από τον Ηρακλή. Κι εγώ αναρωτιέμαι, αυτός εδώ ο ουράνιος Δράκος, από ποιον προστατεύει τα πολύτιμα χρυσά μήλα;