Ο Ανακριτής, ο Δημήτρης Σφυρής, η “Δυνατή Ερμιονίδα” και η διαχείριση των απορριμμάτων στη χωματερή του Σταυρού Διδύμων

78
Η παράνομη χωματερή στον Σταυρό Διδύμων κουκουλώνεται, κατά παράβαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δημοτική παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα”, διαβίβασε μηνυτήρια αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, σχετικά με την υπόθεση της Xωματερής στον Σταυρό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση γνωστοποίησης της ενέργειάς της «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαχείριση δημόσιου ή δημοτικού χρήματος πρέπει να είναι χρηστή, να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα -πάντα- με τους νόμους αλλά και το συμφέρον τον πολιτών».

Στην ίδια ανακοίνωση θυμίζει ότι «η προσφυγή στην δικαιοσύνη ήταν υποχρέωση του Δημάρχου Ερμιονίδας μετά την 52/7.3.2016 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπου μετά από δική του πρόταση, αποφασίστηκε αυτό κατά πλειοψηφία» και παραθέτει τo σχετικό απόσπασμα της απόφασης.

«Η πρόταση που συνάδει και με την πρόταση της Κοινότητας είναι:

Να γίνει προσωρινή διακοπή, μέχρις ότου εξεταστεί η αρτιότητα της μελέτης από μελετητικό γραφείο για την αποκατάσταση της χωματερής Σταυρού.

Να γίνουν μετρήσεις, οι οποίες αναφέρονται στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το ΙΓΜΑ, για να έχουν την εικόνα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Να προγραμματιστεί η αποκατάσταση των απορριμμάτων και των δεμάτων, εκτός της χωματερής προς αποκατάσταση.

Να αναζητηθούν ευθύνες για το ζήτημα της διαχείρισης και απόρριψης απορριμμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση απαιτούσε «η παρούσα απόφαση να διαβιβασθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και στην Τ.Κ.Διδύμων» και εκφράζεται εμμέσως πλην σαφώς ο φόβος ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, δεν έχει συμμορφωθεί με την εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Σφυρής δεν έχει παραλείψει, στους 28 και πλέον μήνες που πέρασαν από την λήψη της παραπάνω απόφασης, την κατά νόμο βασική υποχρέωση του, που είναι η  υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου».

Η “Δυνατή Ερμιονίδα” υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωσή της για το θέμα, με τίτλο «Καίγονται και θάβονται 2 εκατομμύρια ευρώ στα Δίδυμα!» και καταλήγει τονίζοντας «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και θα αποδοθούν ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν».

Γιάννης Γεωργόπουλος. Επικεφαλής Δυνατής Ερμιονίδας

Να σημειωθεί ότι, στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της «Δυνατής Ερμιονίδας» Γιάννης Γεωργόπουλος, κατά την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, ζήτησε την έναρξη του χρονικού διαστήματος ελέγχου από το 2007, με αντικείμενο την εξέταση πιθανών ευθυνών για τις Χωματερές στον Κάμπο, το Κοκκινάρι, τα Σφαγεία και τους Μύλους.