Με αυξημένη επισκεψιμότητα κόσμου και αποχή του “πολιτικού προσωπικού» συνεχίζεται η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιον

41

Η αυξημένη επισκεψιμότητα  χαρακτήρισε την δεύτερη εβδομάδα της “Έκθεσης Βιβλίου 2018” που λειτουργεί στο Ναύπλιον από την 27η Ιουλίου 2018, παρά το γεγονός ότι στην πόλη και την γύρω περιοχή “τρέχουν” πολλές και σημαντικές συναυλίες και πανηγύρια.

Το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πελοποννήσου, που αφορά τον κόσμο του βιβλίου, έφερε σε επαφή τους βιβλιόφιλους, μικρούς και μεγάλους, με τους σημαντικότερους εκδότες και τις νεώτερες εκδόσεις τους, σε μία χρήσιμη διαδραστική επικοινωνία.

Η  “Έκθεση Βιβλίου 2018”, εξελίχθηκε σε τόπο συνάντησης των ανθρώπων που επιμένουν να τροφοδοτούν το πνεύμα τους με ιδέες και πληροφορίες που αφορούν την εξέλιξη της σκέψης, τις τάσεις των νέων αξιών και τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων ανά την γη.

Όμως, στην καθημερινή βόλτα που κάνουμε από τα περίπτερα και τις συζητήσεις με τους υπεύθυνους των εκδοτικών οίκων, διαπιστώσαμε την μηδενική -σχεδόν- προσέλευση “επωνύμων” , σε αντίθεση με την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών που σε μεγάλο ποσοστό είναι νέοι και αγοράζουν ξένη λογοτεχνία ή βιβλία κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων.

Η εκπτωτική πολιτική των εκδοτών βοήθησε μέχρι σήμερα στην αγορά περισσοτέρων τίτλων, από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους, καθώς οι επισκέπτες δείχνουν να έχουν προαποφασίσει το ποσόν που σκοπεύουν να δαπανήσουν.

Στην “Έκθεση Βιβλίου 2018” συμμετέχει και η “Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας”, με περίπτερο που της έχει παραχωρηθεί, στο οποίο εκτίθενται -και πωλούνται-παλαιές και νέες εκδόσεις των συγγραφέων-λογοτεχνών μελών της.

Η “Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ)” με ανακοίνωσή της «Καλεί τους πολίτες της Αργολίδας να επισκεφθούν την έκθεση και να χαρούν αυτήν τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Προτείνουμε στις φίλες και τους φίλους εκτός Αργολίδας να συνδυάσουν μια περιήγηση στις ομορφιές του τόπου με μια επίσκεψη στην Έκθεση Βιβλίου 2018».

Η ανακοίνωση -πρόσκληση της ΕΣΛΑ καταλήγει παραινετικά «Ας συναντηθούμε σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις πολιτισμού, για έναν διάλογο σχετικά με την πνευματική δημιουργία και τη σημασία της για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας».