Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την ενοικίαση κατοικιών για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τα νησιά με 5 εκατομμύρια

40

Η θέση του κόμματος “Νέα Δεξιά” (Πρόεδρος ο Φαήλος Κρανιδιώτης) είναι σαφής. «Όχι στον εποικισμό των νησιών και της ενδοχώρας». Επαναδιατυπώνεται από τον  Γραμματέα Μεταναστευτικού – Δημογραφικού Γιάννη Παγώνη, στην πρόσφατη ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την δημοσίευση σε ΦΕΚ, την 24η Αυγούστου 2018, της υπουργικής απόφασης για χρηματοδότηση με 5.000.000 ευρώ προκειμένου να γίνει μίσθωση ακινήτων που θα διατεθούν για «προσωρινή διαμονή και φιλοξενία νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών ανηκόντων σε ευάλωτες ομάδες προσώπων».

Η ανακοίνωση, με τίτλο «Εποικιστές– ψηφοφόροι ή νέοι Έλληνες», που μεταφέρει ευθέως πολιτικό μηνυμα, δημοσιεύεται κατωτέρω:

 «Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσας ενέκρινε κονδύλι πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από τα ΚΥΤ των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και Λέρου και τη μίσθωση ακινήτων, ξενοδοχείων και διαμερισμάτων για τη στέγαση τους στην ενδοχώρα.

Πρώτον, η ιδεοληπτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να τορπιλίζει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μεταφέροντας λαθρομετανάστες ως «ευάλωτους πληθυσμούς» από τα νησιά στην ενδοχώρα, χάνοντας έτσι το δικαίωμα της επαναπροώθησης και ουσιαστικά δεν επιστρέφει κανέναν στην Τουρκία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση παύει να χαρακτηρίζει τους πληθυσμούς αυτούς ως πρόσφυγες και μετανάστες, όρους ούτως ή άλλως λανθασμένους, αλλά εισάγει τον νέο όρο «νεοεισερχόμενοι πολίτες τρίτων χωρών και ανιθαγενείς». Θα μπορούσε να τους ονομάσει και εποικιστές – ψηφοφόρους ή νέους Έλληνες

Τρίτον, το παραμύθι της κυβέρνησης που λέει ότι η στέγαση των λαθρομεταναστών δεν κοστίζει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα καταρρίπτεται εν τοις πράγμασι.

Τέταρτον, η κυβέρνηση ουσιαστικά δημιουργεί χώρο στα νησιά για νέα κύματα λαθρομεταναστών.

Πέμπτον, ο υπουργός επικαλείται λόγους ασφαλείας, δημοσίας τάξης και δημοσίου συμφέροντος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα έπρεπε να κλείσει τα σύνορα και να ξεκινήσει τις μαζικές απελάσεις.

Η θέση της Νέας Δεξιάς είναι σαφής. Όχι στον εποικισμό τόσο των νησιών όσο και της ενδοχώρας».