Η Επιστολή κόλαφος για αθέτηση υποσχέσεων του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που δημοσιεύθηκε στο ekklisiaonline.gr

52

Ξέσπασαν και έβγαλαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που υφίστανται. «Μπουχτίσαμε από λόγια», «Απαντήστε ξεκάθαρα θέλετε την ανέγερση και την λειτουργία υποδειγματικού φιλανθρωπικού κτιρίου του Ενοριακού Συσσιτίου της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για 500 ψυχές ή όχι»;

Εθελοντές που στηρίζουν με θυσίες της προσωπικής τους ζωής και των γλισχρών οικονομικών τους δυνάμεων, την λειτουργία του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, της Ιματιοθήκης και των άλλων προσφορών προς τα θύματα των μνημονίων, με επιστολή τους (δημοσιεύθηκε στο ekklisiaonline.gr) αναρωτιούνται:

«Δέκα (10) χρόνια τώρα πολλές προσπάθειες έγιναν για να ενταχθεί σε πρόγραμμα η χρηματοδότηση για ένα κτίριο συσσιτίου και ενώ το υπουργείο ενέκρινε την δαπάνη, η περιφέρεια ή κάποιοι, γιατί θέλουν να το μπλοκάρουν και να χαθεί»;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Κύριε Περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη δώστε λύση τώρα και όχι άλλες υποσχέσεις. Μπουχτίσαμε!

Απαντήστε και τοποθετηθείτε ανοιχτά όπως και οι βουλευτές του Νομού μας!

Μία προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης συνοδεύει την πορεία 9 χρόνων του Συσσιτίου του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου. Άνεργοι, άστεγοι και άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη από βοήθεια, σιτίζονται 130 συνάνθρωποί μας, από τις δομές πρόνοιας του Ιερού Ναού, προκειμένου να πάρουν μία μερίδα φαγητό .

Εκτός, όμως, από το συσσίτιο, ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας διαθέτει και “Ιματιοθήκη της αγάπης” για άτομα που έχουν ανάγκη.

Στο συσσίτιο διακονούν περίπου 150 άνδρες και γυναίκες εθελοντές, με ανιδιοτελή και θυσιαστική προσφορά, με φόβο Θεού που αφήνουν τα σπίτια τους, την δουλειά τους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά, τα εγγόνια τους και πάνε στον συγκεκριμένο Ναό να διακονήσουν τον συνάνθρωπο.

Η ευγνωμοσύνη όλου του έμψυχου δυναμικού της συγκεκριμένης ενορίας προς αυτούς τους ανθρώπους είναι δεδομένη και παραδειγματική.

Η ανεργία η ανέχεια που όλοι γνωρίζουμε και ζούμε μέρα με την μέρα δραματικά αυξάνεται οδηγώντας συμπολίτες μας στην απόγνωση, την πείνα και στους κάδους απορριμμάτων και είναι η στιγνή πραγματικότητα.

Ξεκάθαρα θέλετε την ανέγερση και την λειτουργία υποδειγματικού φιλανθρωπικού κτιρίου του Ενοριακού Συσσιτίου της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για 500 ψυχές ή όχι ;

Αν όχι γιατί υποσχεθήκατε για την θετική έκβαση του Θεάρεστου έργου και βγήκε άδεια με κάθε κόστος ;

Εφόσον υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ανέγερση κτιρίου συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, γιατί δεν προχωρεί η υλοποίηση αυτής της απόφασης;

Τι θέση παίρνει ο Δήμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Έχουν πολιτική βούληση να προχωρήσουν το έργο ή θέλουν να συνεχιστεί το συσσίτιο μέσα σε αντίξοες συνθήκες που λειτουργεί σήμερα από τον Ιερό Ναό, δεδομένου ότι το συσσίτιο λειτουργεί μέσα σε προκάτ, με ότι αρνητικό συνεπάγεται ( υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, αλλοίωση τροφίμων, στενότητα χώρου κ.α.

Είναι το μοναδικό συσσίτιο στον Δήμο Ναυπλιέων και σιτίζει σήμερα 130 συνανθρώπους μας. Υπάρχει σχέδιο από την πολιτεία να αναλάβει αυτή την κοινωνική δομή ή θέλετε το κενό της πολιτείας ή κάποιων μεμονωμένων να το ρίξουν στην Εκκλησία χωρίς αυτοί να προσφέρουν τα στοιχειώδη.

Έχετε με δηλώσεις σας δεσμευθεί για την υλοποίηση αυτού του έργου. Το πιστεύατε όταν κάνατε αυτές τις δηλώσεις ή περιμένατε μόνο ψήφους από τους πιστούς της Εκκλησίας;

Ο Κύριος μας με την διδασκαλία του και το παράδειγμά του καθώς και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας, αποτελούν τους ασφαλείς οδηγούς μας για μια έμπρακτη και αποτελεσματική φιλανθρωπική και αγαπητική ανιδιοτελή στάση και συμπεριφορά κατανοήσεως της αξίας της ζωής όλων των συνανθρώπων μας πάσης ηλικίας.

Είναι εξ άλλου περιττό και να ειπωθεί πόσο η Αγία μας Εκκλησία τιμά, προσφέρει και θάλπει, ως Μητέρα στοργική, τα άτομα με ανάγκες και όχι μόνο, με λόγια και με έργα, θεωρώντας τα ως δώρο και εύνοια Θεού.

Δέκα (10) χρόνια τώρα πολλές προσπάθειες έγιναν για να ενταχθεί σε πρόγραμμα η χρηματοδότηση για ένα κτίριο συσσιτίου και ενώ το υπουργείο ενέκρινε την δαπάνη, η περιφέρεια ή κάποιοι, γιατί θέλουν να το μπλοκάρουν και να χαθεί;

Δώστε λύση κ. Τατούλη και θα ευγνωμονούν όλους τους αρμόδιους παράγοντες και εσάς προσωπικά όλες οι ψυχές που θα βρίσκουν μια κουταλιά ζεστού φαγητού και αγάπης».

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/o-naos-evangelistrias-dini-i-periferia-adiafori-kravgi-apo-enorites-gia-syssitia/