“Αύγουστος και Μνημεία” στο Ναύπλιο. Μια πρωτοβουλία που δικαίωσε τους εμπνευστές της

175

 

Οι εμπνευστές των εκδηλώσεων: Άλκηστης Παπαδημητρίου και Δημήτρης Κωστούρος

Λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως η πρωτοβουλία “Αύγουστος και Μνημεία” που εμπνεύσθηκαν και στήριξαν η Άλκηστης Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Κωστούρος, ως άτομα και ως θεσμικοί παράγοντες, θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

Ο συνδυασμός βασικών στοιχείων πολιτισμού, όπως ο χώρος των Μνημείων και η ποιότητα των εκδηλώσεων, συμβάλλοντος και του Αυγούστου, επέβαλαν αξιακά και καθιέρωσαν τις εκδηλώσεις αυτές ως Θεσμό αναπόσπαστο με το Ναυπλιακό καλοκαίρι.

Από σήμερα, 1η Αυγούστου 2018 έως και την 25η Αυγούστου 2018, πέντε σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της περιοχής θα φιλοξενήσουν σπουδαίους καλλιτέχνες και θα υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες ντόπιους και ξένους σε μια θαυμαστή σύζευξη Τόπων, Ήχων και ερεθισμάτων.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στις εκδηλώσεις
«Αύγουστος και Μνημεία» με το κόκκινο ανοιχτό λεωφορείο που θα έχει ως αφετηρία το σημείο «Π» του λιμένος του Ναυπλίου στις 20:00.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Αυγούστου 2018 Αρχαία Ασίνη

Στις 21.00 οι Vamos Ensemble και Ιωάννα Φόρτη Παρουσιάζουν μουσικές του κόσμου με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές ,έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το Ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική μουσική, και ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4η Αυγούστου 2018 Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας Στις  21.00 ο Βασίλης Λέκκας

Με άξονα τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις , ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει σειρά μεγάλων τραγουδιών σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στην νεότερη ιστορία του τόπου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12η Αυγούστου 2018. Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας Στις 21.00 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Επιλογή των πιο αγαπημένων κομματιών από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια.

ΤΡΙΤΗ 21η Αυγούστου 2018. Θεατράκι Ακροναυπλίας

Στις 21.00 η Ελισάβετ Χρήστου “Ένα Φεγγάρι γεμάτο τραγούδια”

Η μουσική αυτή διαδρομή περνάει από το κατώφλι  των μεγάλων  συνθετών όπως ο Θεοδωράκης , ο Χατζιδάκις , ο Πλέσσας , ο Σπανός κ.α. ενώ ξυπνάει μνήμες μέσα από τραγούδια που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει .

ΣΑΒΒΑΤΟ 25η Αυγούστου 2018. Φρούριο Παλαμήδι

Στις 21.00 ο Διονύσης Σαββόπουλος «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΟ»

Τραγούδια από όλα τα χρόνια της δημιουργίας του με τον δικό του μοναδικό τρόπο, συνοδεία μουσικών που ο καθένας τους αποτελεί μορφή στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας.