Να ζητήσουν συγνώμη οι ένοχοι της τραγωδίας; Να την κάνουν τι, οι παθόντες!

25

Όσοι από εμάς παρακολουθούμε την ειδησεογραφία και τις συζητήσεις στα ΜΜΕ, μετά την Εθνική τραγωδία της ανατολικής Αττικής, ακούμε συχνά πυκνά τους διάφορους αντιπολιτευόμενους και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, τούς “ειδικούς” (υποτίθεται) επί του θέματος και τους κάθε αναρμοαρμόδιους, να αναμασάνε συχνά πυκνά τις ίδιες φράσεις: -“δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη οι υπεύθυνοι για την τραγωδία “, -“δεν έγινε ούτε μία παραίτηση”, -“είναι αλαζόνες οι κυβερνώντες”

Έχουμε την γνώμη ότι αυτή η ρητορική, αυτή η αντιπολιτευτική τακτική της αίτησης συγγνώμης, στην ουσία της, “απαλλάσσει” όλους όσους ολιγώρησαν, αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να επέμβουν αποφασιστικά, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, στον κρίσιμο χρόνο της εξέλιξης του φαινομένου της πύρινης καταιγίδας. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν πρόκειται για ένα απλό θέμα συγγνώμης! Τι να την κάνουν την συγγνώμη οι παθόντες, και αν ακόμη την ζητήσουν οι ένοχοι; Δεν πρόκειται για απλή αμέλεια, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Δεν πρόκειται για ολιγωρία, πρόκειται για εγκληματική τοιαύτη. Μιλάμε για τις ποινικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εγκληματίες. Η κατηγορία είναι πρόκληση θανάτων εξ αμελείας, ολιγωρίας.

Συνιστούμε λοιπόν σε όσους έχασαν συγγενικά πρόσωπα, σε όσους κάηκαν τα σπίτια τους, οι επιχειρήσεις τους και οτιδήποτε άλλο να προσέλθουν στην αρμόδια Εισαγγελία και να καταθέσουν ομαδικές μηνύσεις κατά: -του Υπουργού Προστασίας του πολίτη, -κατά του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, -κατά της Περιφέρειας Αττικής, -κατά των υπεύθυνων της Πολιτικής Προστασίας, -της Πυροσβεστικής, -της Αστυνομίας και.. -κατά των βλαχοδήμαρχων της περιοχής που δεν είχαν μεριμνήσει ούτε καν για μία στοιχειώδη σήμανση των 2-3 μονοπατιών που οδηγούν στην θάλασσα που θα μπορούσαν σαν έξοδοι κινδύνου να οδηγήσουν και να στείλουν προς την σωτηρία τους καιόμενους και πανικόβλητους πολίτες.

ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ! ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ! ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!

Νικόλαος Σκαντζός