Η “Ναυτική Ναυπλιάδα 2018” με 3ήμερεςεκδηλώσεις σας περιμένει στο Λιμάνι του Ναυπλίου

64

Οι εκδηλώσεις της “ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018” θα ξεκινήσουν επίσημα την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20.00΄ το βράδυ στον χώρο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός χώρος έκθεσης έργων ζωγραφικής συμπολιτών μας καλλιτεχνών.

Στις 21.00΄ το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα επίσημα εγκαίνια της “ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018” θα πραγματοποιηθεί στο “Π” του λιμανιού μουσική συναυλία με την Πένυ Ξενάκη και την Μαρία Κανελλοπούλου με τίτλο «Κάτω απ΄ το φως των τραγουδιών». Οι καλλιτέχνιδες μαζί με δύο χαρισματικούς μουσικούς θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018  και ώρα 11.30΄ θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου αγώνες υδατοσφαίρισης των νεαρών αθλητριών και αθλητών του Ν.Ο.Ν. Κάθε συμμετέχων αθλητής θα λάβει το αναμνηστικό του μετάλλιο.

Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 21.00΄ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του “Π” μουσική συναυλία χορωδιών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγή Μπαρμπάτη. Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» και θα συμμετάσχουν περίπου 140 χορωδοί από την δημοτική και νεανική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», από την δημοτική χορωδία San Giacomo Κερκύρας, από την χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και από την χορωδία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι χορωδίες θα πλαισιωθούν από την συμφωνική μαντολινάτα Ελλάδας.

Το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο «Π» του λιμανιού.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 20.00΄ με ομιλίες και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, με χορούς από την χορευτική ομάδα των Φίλων του Π.Λ.Ι., με το θεατρικό δρώμενο «Παλαμήδης», με την «βαρκαρόλα» που θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με την Κερκυραϊκή χορωδία «San Giacomo» που θα τραγουδήσει από ελλιμενισμένο σκάφος και με την ρίψη πυροτεχνημάτων από το Μπούρτζι.

Παράλληλα με τις κύριες εκδηλώσεις του τριημέρου και στο πλαίσιο της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα λειτουργήσει έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής δεκαπέντε Αναπλιωτών καλλιτεχνών με κεντρικό σημείο αναφοράς το κτήριο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου. Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 και θα διαρκέσει έως και το τέλος των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.