Εκτελούνται έργα κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει ο Γιάννης Γεωργόπουλος και ρωτά «Πως πληρώνονται»;

93
Τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη
Αεροφωτογραφία της περιοχής τον Ιούνιο 2017

Παραθέτει ως αποδεικτικά στοιχεία αεροφωτογραφίες. Καταγγέλλει παράνομες εργασίες και διατυπώνει ερωτήματα

-για τον τρόπο πληρωμής,

-για την διάθεση των υλικών που «σηκώνονται από την περιοχή» και

-για το «ποιος έδωσε την εντολή».

Η δημόσια καταγγελία, που αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, έγινε από την Δημοτική Παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα», επί κεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Γεωργόπουλος.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αεροφωτογραφία της περιοχής στις 24 Αυγούστου 2018

«Κύριε Σφυρή, όπως φαίνεται στα παραπάνω αποδεικτικά στοιχεία, στο χώρο της παράνομης χωματερής στον Κάμπο Κρανιδίου, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες για τις οποίες, δυστυχώς, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά πολύ περισσότερο οι δημότες μας δεν έχουν καμία ενημέρωση.

Βλέπουμε παρεμβάσεις στα χύδην απορρίμματα, που βρίσκονται εκεί περισσότερο από 4 χρόνια, την δημιουργία μεγάλων τάφρων καθώς και την απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών (χώμα, πέτρες) προς άγνωστη κατεύθυνση.
– Τι συμβαίνει στο χώρο αυτό κύριε Σφυρή;

– Πού μεταφέρονται εδώ και 3, τουλάχιστον, ημέρες αυτά τα υλικά; Πού καταλήγουν;

– Υπάρχουν οι αναγκαίες μελέτες και αδειοδοτήσεις για τις παραπάνω εργασίες;
– Με ποια απόφαση και με ποιανού εντολή εκτελούνται οι παραπάνω εργασίες; 

– Ποιός πληρώνει για τις εργασίες αυτές;

– Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου δεν είναι ενήμερα;

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 24 Αυγούστου, ζητάμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε και απασχολούν τους δημότες μας, ζητάμε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις, ‘’περίεργες’’ παρεμβάσεις που γίνονται στην παράνομη χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου.
Θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε ‘’παράνομη’’ ενέργεια και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ‘’παράνομη’’ απόφαση σχετικά με θέματα που αφορούν την διαχείριση δημοτικού χρήματος και την υγεία των δημοτών μας».