Ένα τσιγάρο δρόμος; Πάμε …μ’ αεροπλάνο!

59
Νικόλαος Η. Σκαντζός

γράφει ο Νικόλαος Σκαντζός

Αυτά μόνο στην Ελλάδα των μνημονίων μπορούν να συμβαίνουν!

Μιλάμε για την μεταφορά στην Ελλάδα και την υποδοχή  (μετά την απελευθέρωσή τους) των δύο Στρατιωτικών μας, ύστερα από 167 ημέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης, από το καθεστώς Ερντογάν.

Μιλάμε για υποδοχή ηρώων έτσι όπως όλοι την είδαμε.

Κι’ ενώ οι Καστανιές της Ελλάδος, (σύμφωνα με την Google maps), απέχουν 29 λεπτά από την Αδριανούπολη της Τουρκίας και θα μπορούσαν να επιστρέψουν οδικώς, (ή ακόμη και με τα πόδια που λέει ο λόγος), οι ηγεσίες μας τους έφεραν με αεροπορική πτήση!

Στήθηκε ένα τόσο γελοίο σώου, από την μεταφορά μέχρι την υποδοχή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, που όταν το έβλεπε ο ταλαίπωρος Έλληνας των μνημονίων, μπορούσε να ξεράσει από αηδία, το φτωχό πιάτο με τις μνημονιακές φακές, που θα είχε φάει για μεσημεριανό.

Όσοι είδαμε το σχετικό βίντεο δεν έχουμε τι να πρωτοσχολιάσουμε.

Να πούμε ότι πήγαν στην Αδριανούπολη για να τους παραλάβουν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος και ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ Φλώρος;

Να πούμε ότι στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τους υπεδέχθησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Στεφανής; ή ότι είχαν παρατάξει ακόμη και….. άγημα κάτω από την κλίμακα του αεροπλάνου για να τους αποδώσει….. τιμές ;

Μόνο το κόκκινο χαλί έλειψε και οι ιαχές!

Το γελοίο σώου συνεχίζεται με τις γελοίες δηλώσεις του προέδρου Δημοκρατίας Παυλόπουλου, ο οποίος συνεχάρη τους δύο Στρατιωτικούς, μιλώντας:  “για το έξοχο φρόνημα(;) και για το υποδειγματικό ήθος(;), που επέδειξαν καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας”!

Τη σκυτάλη των γελοίων δηλώσεων παρέλαβε ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, ο οποίος τους ευχαρίστησε (λέει):  “για το σθένος την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που τελικά δικαιώθηκαν”

Συνέχισε ο Κυριάκος της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας το γελοιοδέστερο όλων: ” Ήταν γενναία και πατριωτική η στάση των δύο Στρατιωτικών μας”!!

Και έπεται συνέχεια:

Ο Καμμένος έκανε τουίτ, την…. εικόνα της Παναγίας!

Γιατί άραγε;

Η Παναγία τους απελευθέρωσε;

Από κοντά κι’ ο πατέρας  Μητρετώδη που είπε ότι: “ήταν μία εφιαλτική οδύσσεια, ένας γολγοθάς!”

Και ο Πατέρας  Κούκλατζη με το: “ζούμε ένα θαύμα, ευχαριστούμε όσους προσευχήθηκαν μαζί μας για την απελευθέρωση των παιδιών μας”

Οι γυναίκες;: αυτές άνοιξαν διάπλατες αγκαλιές…. κλαίγοντας!

Και όλα αυτά για ποιό “γεγονός”;

Μήπως για το γεγονός ότι τα δύο “καμάρια” μας αντί να γνωρίζουν πόντο-πόντο τη γραμμή συνόρων της Πατρίδας τους που επόπτευαν, μπήκαν (λέει) σε ξένο έδαφος έν…. αγνοία ποιούντες και στη συνέχεια συνελήφθησαν σαν κότες;

Μήπως  για το γεγονός ότι τους συνέλαβαν μη προβάλλοντας από την πλευρά τους, καμία αντίσταση;

Μήπως για το ότι τους πήραν τον οπλισμό που με θυσίες αγοράζει και τους εμπιστεύεται ο λαός των εξοντωτικών  μνημονίων και που έχουν ορκιστεί, στο “ού καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά”;

Όλο αυτό το γελοίο σώου που είδαμε όλοι μας στους δέκτες των τηλεοράσεων, δεν καθιστά γελοίους, μόνο τις ηγεσίες που τα έστησαν.

Καθιστούν γελοίους τους δύο Στρατιωτικούς που δεν αντέδρασαν στην γελοιότητα, αλλά το κυριότερο,……. καθιστά γελοίο και τον λαό που τα είδε τα ανέχτηκε και δεν τους πήρε με τις… ντομάτες.

Νικόλαος Σκαντζός

Σημείωση “akromolio.gr”

Το “akromolio.gr” απέφυγε μέχρι σήμερα να σχολιάσει τα θέματα που άπτονται της σύλληψης, της φυλάκισης, των κυβερνητικών ενεργειών και της επικοινωνιακής υποδοχής των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο. Θα περιμένει την δημοσιοποίηση των πορίσματος της ΕΔΕ για να πληροφορηθεί αν παραδόθηκαν κατ’ εντολή και αν παρέδωσαν τον οπλισμό τους μετά από συνεννόηση με τους ανωτέρους τους.

Το άρθρο του Νίκου Σκαντζού το δημοσιεύουμε, γιατί μας το επιβάλλει η ιστορία του γράφοντος, όμως θα επιθυμούσαμε να απουσιάζει ο σχολιασμός του για τις δηλώσεις των γονέων των απελευθερωθέντων στρατιωτικών.