Έμεινε από καύσιμα ο Δήμος Ερμιονίδας. Αυξημένος κίνδυνος αν εκδηλωθούν πυρκαγιές

35
Ο ρόλος των Εθελοντών και η συμβολή του Δήμου σε μηχανήματα και Υδροφόρες είναι καθοριστική για τον χρόνο κατάσβεσης.

Με τις Πυρκαγιές να γίνονται φονικές, τα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω ακραίων καταιγίδων να γίνονται καταστροφικά και τη συσσώρευση σκουπιδιών να μεταφράζεται σε απειλή για την υγεία, το μόνο που λείπει σε ένα Δήμο είναι να μη μπορεί να κινήσει τα οχήματά του λόγω έλλειψης καυσίμων.

Φωτο: Κοσμάς Γεωργίου (Εικονοσκόπιο). Από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2015 στους Φούρνους, όπου η συμβολή των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου υπήρξε αποφασιστική.

Αυτό συμβαίνει στον Δήμο Ερμιονίδας, εν μέσω καλοκαιριού και προβλημάτων που αφορούν την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου.

Η καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» προκύπτει μέσα από μία σειρά ερωτημάτων που διατυπώνει σε σχετική ανακοίνωσή του. Μια ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει την εξάντληση των εγκεκριμένων  κονδυλίων για καύσιμα και την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής Σφυρή να προγραμματίσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού αλλά και να αξιοποιήσει την συναίνεση της αντιπολίτευσης στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που πλήττουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΕΡ

Αναστάσιος Λάμπρου

«Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα και ο δήμος μας προμηθεύεται καύσιμα με το σταγονόμετρο!!!!

Ο προμηθευτής καυσίμων του δήμου μας είτε δίνει μικρές ποσότητες καυσίμων, είτε αρνείται να τροφοδοτήσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του δήμου μας.

Κ. Δήμαρχε Δ. Σφυρή

Τι συμβαίνει και είμαστε σε αυτήν την κατάσταση;

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής σου εγκρίναμε όλες τις ανελαστικές και αναγκαίες  πιστώσεις, στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι για γέλια και για κλάματα.

Όποιοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα σχολιάζουν αρνητικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και από την άλλη υπάρχει κίνδυνος, το έχουμε διαπιστώσει να δημιουργηθούν  και έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας, στο τομέα της πολιτικής προστασίας, στο τομέα του πράσινου και ευρύτερα στο τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών. 

Επίσης δεν θέλουμε και πάλι φτηνές δικαιολογίες ότι φταίνε οι υπάλληλοι ή εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ότι σας υπονομεύουμε.

Πόρους και χρήματα έχετε συγκεντρώσει (είχατε μια έντονη φοροεισπρακτική λογική με πρόστιμα και χαράτσια, ας είναι καλά οι φωτογραφίες του αέρα και η επιβολή προστίμων παντού) και τα καύσιμα πάντα πληρώνονται αμέσως λόγω προτεραιότητας από την υπηρεσία, τότε επιτέλους τι συμβαίνει;

Μήπως έχετε χάσει τον έλεγχο της διοίκησης του δήμου; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση; Πως θα αντιμετωπίσετε το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα, δεν μπορούν τα απορριμματοφόρα να πραγματοποιούν μισά δρομολόγια ή να είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Κ. Δήμαρχε Δ. Σφυρή

Σας έχω επισημάνει ότι θέλουμε την αλήθεια, όχι άλλα ψέματα και είμαστε στην διάθεση σας να συμβάλλουμε στην επίλυση και αυτού του προβλήματος προς όφελος των συμφερόντων των δημοτών μας».