Τον νέο στρατό ψηφοφόρων του ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

40
Γιώργος Γαλέος

Γράφει ο Γεώργιος Γαλέος*

Στα χνάρια του Σημίτη (και όλων των κυβερνήσεων που ακολούθησαν) πορεύεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε νέες ελληνοποιήσεις και μάλιστα αλλοδαπών καταδικασθέντων ακόμη και για ληστείες! Το σχέδιο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας σαφώς και δεν είναι σημερινό. Απλά σήμερα βρίσκει τους απαραίτητους «χρήσιμους ηλίθιους» που λόγω ιδεοληψιών και εμμονών, ακόμη πιο πρόθυμα σπεύδουν να υλοποιήσουν τον οποιοδήποτε νοσηρό σχεδιασμό εις βάρος πάντα της πατρίδας και του λαού της. 

Έτσι λοιπόν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής –εξυπηρετώντας τους στόχους του κόμματός του που ετοιμάζει νέο στρατό ψηφοφόρων- σε σχετική υπουργική απόφαση αίρει τις κατά νόμο συνέπειες που απορρέουν από καταδικαστικές αποφάσεις σε αλλοδαπούς, ακόμη και για το αδίκημα της ληστείας, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Προσέξτε: Όχι την υπηκοότητα, την ιθαγένεια! Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός –που έρχεται να προστεθεί στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ- προ λίγων μηνών, όσον αφορά στις αλλαγές για την απόκτηση ιθαγένειας, με τις οποίες απλοποιήθηκε η διαδικασία. Επίσης ειδικές ρυθμίσεις υπάρχουν για πιο εύκολη απόκτηση ιθαγένειας για τους Ρομά, αλλοδαπούς άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 πολίτες, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%). Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, πρόκειται για ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό που μόνο σκοπό έχει την πληθυσμιακή αλλοίωση, με συνέπεια και την αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι ελληνοποιημένοι θα στηρίξουν εκλογικά εκείνο το κόμμα που τους παρείχε τα ίδια δικαιώματα με τους ιθαγενείς. Θα φτάσουμε δηλαδή στο σημείο –και μάλιστα σύντομα- οι Έλληνες να αποτελούν μειονότητα και να αγωνίζονται για την αναγνώριση των… μειονοτικών τους δικαιωμάτων.  

*ο Γεώργιος Γαλέος

είναι οικονομολόγος

και διετέλεσε βουλευτής Αργολίδος