Στο πρόσωπο του Τάσου Πετρόπουλου οι Αργείοι αποδοκίμασαν τις εθνικές και κοινωνικές επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

48
Ο Τάσος Πετρόπουλος μπήκε στην αίθουσα στις 7.45μμ αντί για τις 7.00μμ που ήταν προγραμματισμένο, αν και βρισκόταν στο ΕΚ Αργολίδας από τις 6.30μμ

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, γιος καραδεξιού πολιτικού στελέχους από την Ηλεία, ήρθε στο Άργος για να προβάλλει την κυβερνητική πολιτική –προπαγάνδα και αντιμετώπισε την αποδοκιμασία της κοινωνίας.

Μια αποδοκιμασία που εκφράσθηκε με την ζωντανή και εκφραστική παρουσία, δεκάδων πολιτών που του θύμιζαν συνεχώς πως «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα». Αλλά και με την αποδοκιμασία των εξαγγελιών του η οποία εκφράσθηκε παθητικά, με άρνηση προσέλευσης στην ομιλία του ακόμη και γνωστών οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαγόρευσαν στην ανάπηρη κοπέλα να μπει στην αίθουσα και να θέσει τα αιτήματά της

Η αστυνομική παρουσία, που κλιμακώθηκε σε τρία επίπεδα προστασίας, ξένισε με το πλήθος των επιστρατευμένων δυνάμεων. Ένα τμήμα έκανε φραγμούς στους δρόμους πρόσβασης προς το Εργατικό Κέντρο όπου θα γινόταν η ομιλία. Ένα άλλο τμήμα είχε δημιουργήσει ένα φραγμό εισόδου στην αίθουσα και ένα ακόμη τμήμα, με πολιτικά, κυκλοφορούσε και επιτηρούσε τον χώρο εκτός και εντός αιθούσης. Στους 40 περίπου αστυνομικούς της δύναμης Αργολίδας, θα πρέπει να προστεθούν και ακόμη μια ομάδα με πολιτικά που είχαν έρθει από την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό των πολιτικών και υπηρεσιακών εντολών που υπήρχαν «άνωθεν», και έλεγαν «δεν πλησιάζει κανείς» και «δεν μπαίνει κανείς στην αίθουσα» ότι, δεν επετράπη ούτε σε μια κοπέλα ανάπηρη και σε καροτσάκι να προσεγγίσει για να θέσει δημόσια τα αιτήματά της στο Τάσο Πετρόπουλο.

Αντιθέτως, γνωστά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαιναν κατά καιρούς από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και παραλάμβαναν από το χέρι τους λιγοστούς φίλους τους που όμως δεν ήταν αρκετοί για να γεμίσουν τα 120 καθίσματά της.

Από τους 90 συνολικά παριστάμενους, οι 20 περίπου ήσαν θεσμικοί εκπρόσωποι, οι 10 ήσαν δημοσιογράφοι και άλλοι 10 αστυνομικοί με πολιτικά και συνοδοί του υφυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το στέλεχος της κυβέρνησης προσήλθε 30 λεπτά πριν από τον καθορισμένο χρόνο και έφυγε από την πλαϊνή πόρτα με αστυνομική και πολιτική παρουσία.

Η επίσκεψη Πετρόπουλου προκλήθηκε από τα σωματεία συνταξιούχων και συνταξιούχων ΤΕΒΕ Άργους οι πρόεδροι των οποίων είναι φιλικοί προς την κυβέρνηση και το θέμα της εκδήλωσης ήταν «ενημέρωση για το ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό».

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν, προκάλεσαν δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικά αθηναϊκά site, που στηρίχθηκαν σε πληροφορίες από τοπικούς πληροφοριοδότες. Προκαλεί όμως εντύπωση πως ο πυρήνας των κειμένων  είχε σαν στόχο τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών. Γι’ αυτό και θα επανέλθουμε με σειρά σχολίων.